ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas un novada sportisti pārstāv valsti Eiropā un pasaulē

Maija Laizāne

2013. gada 12. jūlijs 10:49

209
Jelgavas un novada sportisti pārstāv valsti Eiropā un pasaulē

Vairāki jelgavnieki šajās dienās Latvijas izlases sastāvā pārstāv valsti Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās.

Šodien pasaules U18 čempionātā vieglatlētikā Doņeckā, Ukrainā 200 metru distances priekšskrējienā startēs Jelgavas novada Sporta centra (JNSC) treneres Lailas Nagles audzēknis Kristers Kalniņš. Kristers ir viens no septiņiem jauniešiem, kas pārstāv valsti šajās sacensībās. Čempionātā piedalās 840 puiši un 713 meitenes no 165 valstīm.


Eiropas U23 čempionātā, kas šajās dienās norisinās Tamperē, Somijā, starp Latvijas pārstāvjiem ir JNSC audzēkne, diska metēja Inga Miķelsone. 

Rīt uz Ūtrehtu Nīderlandē, kur no 14. līdz 19. jūlijam norisināsies Eiropas jaunatnes olimpiāde, Latvijas divdesmit vieglatlētu sastāvā dosies JNSC trenera Imanta Roziņa audzēknis Dagnis Roziņš, kas startēs diska mešanā, Jelgavas BJSS treneres Maijas Ukstiņas audzēknis skrējējs Gatis Kupčs, bet starp astoņiem peldētājiem būs Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas treneres Astras Ozoliņas audzēknis Deniss Komars (attēlā). Kopumā Latvija šajā jauniešu sporta festivālā, kas norisinās jau 12. reizi, 49 Eiropas valstu vidū būs pārstāvēta ar 51 sportistu  sešos sporta veidos.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti Matīss Zalcmanis un Jānis Kaucis savukārt Latvijas studentu izlases sastāvā piedalās pasaules XXVII universiādē, kas no 7. līdz 17. jūlijam norisinās Krievijā, Kazaņā. Latviju universiādē pārstāv 120 sportistu 20 sporta veidos. Regbistu cīņas saskaņā ar programmu sāksies svētdien, kad mūsējiem pretiniekos būs Japānas un Dienvidāfrikas studentu vienības. Apakšgrupā vēl arī Namībija, ar kuru spēle 15. jūlijā. Regbistu delegācijas vadītājs, LLU komandas spēlējošais treneris Arvis Pilenieks jau iepriekš sarunā ar «Ziņām» skaidroja, ka ar pēdējo, 16., numuru izliktajai Latvijas vienībai šīs sacensības pirmām kārtām būs vērtīga pieredze, taču gluži bez uzvarām  latvieši netaisoties palikt. Pasaules universiādē par 351 medaļu komplektu 27 sporta veidos cīnās vairāk nekā 10000 sportisku studentu no 162 valstīm.