ZZ.lv ARHĪVS

«Igate» šosejā uz Rīgu labo pašu pērnā gada veikumu (ar foto)

www.zz.lv

2013. gada 4. jūlijs 08:10

5129
«Igate» šosejā uz Rīgu labo pašu pērnā gada veikumu (ar foto)

«Varbūt varējām augšējo asfalta kārtu uzlikt arī pagājušajā gadā, bet paši uzņēmāmies risku,» pēkšņo asfalta kārtas ārdīšanu un citus darbus ceļā no Jelgavas uz Rīgu aiz Jaunolaines komentē būvuzņēmuma «Igate» projektu vadītājs Jānis Alksnis. Gan viņš, gan pasūtītājs šodienas laikrakstā «Zemgales Ziņas» apgalvo – nedaudz vairāk nekā deviņus kilometrus garais un 3,7 miljonus latu vērtais posms vēl nav pieņemts ekspluatācijā, tāpēc kļūdu labošana aizvien pieļaujama.

Satraukumu par posma kvalitāti autovadītāji izrādīja jau pērn, bet arī toreiz «Latvijas Valsts ceļu» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ieva Niedra skaidroja, ka būvdarbi vēl nav pabeigti. Šonedēļ Pierīgā darbi atsākušies ar defektu labošanu, novērojis laikraksts «Zemgales Ziņas».

«Pašlaik šajā objektā turpinās pagājušā gadā sāktie būvdarbi, kurus paredzēts pabeigt mēneša laikā. Ņemot vērā izpildītāja iesniegumu, objekts ar daļēju seguma konstrukciju jau 2012. gadā tika nodots satiksmei. Asfaltbetona dilumkārtu tika nolemts uzklāt 2013. gada būvsezonā atbilstošos laika apstākļos. Izpildītāja iesniegumā tika norādīts, ka tas par saviem līdzekļiem labos ziemas laikā radušos defektus, ja tādi būs,» tagad skaidro I.Niedra.

Pēc defektu novēršanas tiks ieklāta asfaltbetona dilumkārta, un pēc visu nepieciešamo laboratorisko pārbaužu veikšanas objekts tiks nodots ekspluatācijā, skaidro uzņēmumā.Līdzīgu viedokli pauž arī būvnieku pārstāvis. «Atsākām strādāt pēc tehnoloģiskā pārtraukuma. Notiek sagatavošanas darbi asfalta virskārtas uzklāšanai, ko varētu sākt nākamnedēļ,» saka J.Alksnis. Defektu rašanos esot ietekmējuši laikapstākļi, kas rudenī neļāva uzklāt arī virskārtu. 

Plašāk lasiet šodienas, 4. jūlija, «Zemgales Ziņās».

Foto: Agris Samcovs