ZZ.lv ARHĪVS

Tornī uzzied Jelgavas mākslinieku ziedi

www.zz.lv

2013. gada 3. jūlijs 23:02

181
Tornī uzzied Jelgavas mākslinieku ziedi

Līdz 31.augustam Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apskatāma Jelgavas Mākslinieku biedrības izstāde «Ziedi». Izstāde veidota vasarīgās noskaņās, sniedzot iespēju apskatīt Jelgavā labi zināmu mākslinieku ziedu interpretācijas.

Stāstot par izstādes ideju, Jelgavas Mākslinieku biedrības vadītājs Māris Brancis atklāj: «Ziediem mūsu dzīvē ir ļoti liela nozīme, varbūt paši to dažreiz pat neapzināmies. Mēs priecājamies par pirmo uzplaukušo sniegpulkstenīšu ziedu sniegā, tā zinādami, ka nāk pavasaris. Ar ziediem sveicam mīļu cilvēku – iemīlējies puisis dāvina savai iecerētajai rozi, pasakāmies par labi padarītu darbu. Ar margrietiņu ziedlapiņām mēs zīlējam nākotni. Jāņu naktī meklējam papardes ziedu. Arī mākslinieki savā īpašajā veidā rada ziedus, tā sūtot kādu īpašu vēsti.»

Arī Jelgavas mākslinieki labprāt savu sajūsmu par ziedu skaistumu un to radītajām emocijām izsaka krāsās un līnijās. Ar ziedu palīdzību tiek runāts par laika ātro steigu, izsacītas skumjas par aizejošo jaunību, lepnums par cilvēka bagātīgi nodzīvoto mūžu. Izstādē Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī apskatāmas Gunāra Ezernieka, Lolitas Zikmanes, Edvīna Kalnenieka, Raita Junkera, Ivara Klapera, Andas Kalniņas un citu Jelgavā pazīstamu mākslinieku gleznas, Ulda Rogas un Gundegas Zikmanes akvarelis, Mārītes Leimanes gobelēns un Mārītes Djačenko keramika.