ZZ.lv ARHĪVS

Trikātas sieru ražos Jelgavā; daļu darbinieku atlaiž

www.zz.lv

2013. gada 2. jūlijs 17:56

1074
Trikātas sieru ražos Jelgavā; daļu darbinieku atlaiž

Ņemot vērā zemnieku uzņēmuma «Latvijas piens» attīstības stratēģiju un 600 Latvijas piensaimnieku spēku, ko apliecinājuši jaunizveidotās Jelgavas siera ražotnes pirmā darbības pusgada rezultāti, pieņemts lēmums no 1. jūlija Trikātas siera ražotni pārcelt no Trikātas uz SIA «Latvijas piens» rūpnīcu Jelgavā, informē uzņēmums. 

Jau aizvadītā gada nogalē, atklājot Jelgavas rūpnīcu, tika pieņemts stratēģisks lēmums Trikātas siera produktu ražošanu galvenokārt bāzēt Jelgavā. Liela daļa siera produktu ražošanas līniju jau sākotnēji pārvestas uz jauno ražotni, kas ar modernajām tehnoloģijām spēj nodrošināt ievērojami lielākus ražošanas apjomus. Pateicoties «Latvijas piena» rūpnīcas nodrošinātajai jaudai, Trikātas siera produkcijas pārdošanas apjomi gada pirmajos mēnešos ir dubultojušies. 

Līdz ar ražotnes pārcelšanu tiek pārskatītas darba attiecības ar esošajiem darbiniekiem. Viņiem tiks nodrošinātas visas likumos noteiktās prasības darba attiecību pārtraukšanas gadījumā, papildu kompensācijas, kā arī piedāvāts turpināt darbu Jelgavā. 

Patlaban «Latvijas piena» rūpnīcā strādā desmit bijušie Trikātas siera ražotnes speciālisti.