ZZ.lv ARHĪVS

Bibliotēkas dāvinājumā saņem vairākas grāmatas

www.zz.lv

2013. gada 2. jūlijs 16:53

102
Bibliotēkas dāvinājumā saņem vairākas grāmatas

Pilsētas un novada bibliotēkas nupat saņēma divu jaunu un vērtīgu grāmatu dāvinājumu - no apgāda «Zvaigzne ABC», Jelgavas tipogrāfijas un papīra vairumtirdzniecības uzņēmuma «Antalis» – Lijas Brīdakas veidoto krājumu «Mans Ziedonis», bet no Zemkopības ministrijas – Imanta Ziedoņa un Rimanta Ziedoņa kopdarba turpinājumu «Mūsu mazais pārgājiens». 

Izdevuma «Mans Ziedonis» pirmsākumos bija paša I.Ziedoņa iecere – šādu dāvanu no draugiem un domubiedriem viņš vēlējās saņemt savā jubilejā. I.Ziedonis uzrunāja dzejnieci Liju Brīdaku ar lūgumu būt par krājuma sakārtotāju, pats izvēlējās arī rakstu autorus, skaidro Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas (JZB) pārstāve Viktorija Buraka.

Dzejnieks aizgāja mūžībā, kamēr grāmata vēl bija tapšanas stadijā. Autori un izdevniecības darbinieki nolēma saglabāt Imanta piemiņai vārdus, kurus draugi vēlējās veltīt, viņam vēl dzīvam esot. Gandrīz visi raksti tapuši janvārī un februāra pirmajā pusē, tāpēc krājuma noskaņa atgādina sarunu ar dzīvu cilvēku, un tas piešķir saturam gaišu noskaņu. 

Savukārt M.Mīkules un Ē.Hānberga izdevums «Mūsu mazais pārgājiens» ir I.Ziedoņa un R.Ziedoņa grāmatas «Mežu zemē Latvijā. Aicinām ceļā!» turpinājums, kurš veltīts tāda paša nosaukuma skolēnu radošajam konkursam. Konkursa koordinatore Māra Mīkule grāmatā apkopojusi gan interesantākos skolēnu zīmējumus, atmiņas, aprakstus, gan arī informāciju par skolēniem dotajiem uzdevumiem, mērķiem, dalībniekiem un daudz ko citu. Savukārt Ē.Hānbergs, kurš ir ilggadējs žūrijas dalībnieks, lasot konkursantu iesniegtos darbus, pierakstījis sevis piedzīvotos pārsteigumus.

Dāvinātie iespieddarbi pieejami ikvienam lasītājam JZB un tās filiālēs – Pārlielupes bibliotēkā, Bērnu bibliotēkā «Zinītis» un Miezītes bibliotēkā, kā arī visās Jelgavas un Ozolnieku novada bibliotēkās.