ZZ.lv ARHĪVS

Čakstes bulvārī izraktie četri lādiņi aizvesti; centrā tiek atklāta satiksme (papildināts 11.50)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 2. jūlijs 10:31

23238
Čakstes bulvārī izraktie četri lādiņi aizvesti; centrā tiek atklāta satiksme (papildināts 11.50)

Saskaņā ar Jelgavas pašvaldības iestādes «Pilsētsaimniecība» sniegtajām ziņām Lielās ielas un J.Čakstes bulvāra krustojumā atklāta satiksme pēc tam, kad to uz vairāk nekā stundu nācās slēgt rakšanas darbu laikā uzieto četru sprādzienbīstamo lādīņu dēļ. Pēc jaunākās informācijas, lādiņi ir aizvesti.

Kā ziņots, šorīt J.Čakstes bulvāra rekonstrukcijas darbu laikā tika izrakti četri lādiņi. No tuvējiem objektiem nācās evakuēt cilvēkus.

Lielās ielas un J.Čakstes bulvāra krustojums tika slēgts. Satiksme novirzīta pa apvedceļiem, informēja pašvaldības iestāde «Pilsētsaimniecība». Slēgta satiksme posmā no Akadēmijas ielas līdz Cukura ielai, informēja pašvaldība.

Lai novērtētu lādiņu bīstamību, no Rīgas tika izsaukti sapieri.

Transports tika virzīts uz apvedceļu pa Garozas ielu. Kustība no Akadēmijas ielas tika virzīta uz pilsētas centru.

Notikuma vietā dežūrēja arī glābēji, apstiprina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciāliste Viktorija Šembele.

Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Aiva Saulīte skaidroja, ka J.Čakstes bulvārī atrasti četri sprādzienbīstami priekšmeti, tāpēc drošībai no viesnīcas «Jelgava» un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) telpām tika evakuēti cilvēki.

Netālu no notikuma vietas turpinās darbi Lielās un Uzvaras ielas krustojumā, novēroja zz.lv.

Sapieri Jelgavā solīja ierasties ap pulksten 11.30, portāls zz.lv noskaidroja notikuma vietā.

VID informē, ka vismaz līdz pulksten 13 būs slēgts VID Jelgavas klientu apkalpošanas centrs. «Neatliekamu jautājumu gadījumā aicinām iedzīvotājus vērsties tuvākajā VID klientu apkalpošanas centrā Dobelē, Brīvības ielā 10b,» aicina iestāde.

VIDEO: Atrasto lādiņu dēļ slēdz satiksmi pāri tiltiem

Foto: Ruslans Antropovs