ZZ.lv ARHĪVS

Briedis noliek Jelgavas novada Domes deputāta mandātu

LETA

2013. gada 27. jūnijs 19:09

1962
Briedis noliek Jelgavas novada Domes deputāta mandātu

Zaļenieku pagasta pārvaldes vadītājs Ojārs Briedis (VL-TB/LNNK) informējis Jelgavas novada Domi, ka plāno nolikt deputāta mandātu, lai turpinātu vadīt pagastu, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Kaunese.

Brieža lēmums par mandāta nolikšanu tiks skatīts rīt Jelgavas novada Domes ārkārtas sēdē.

Briedis bija ievēlēts no nacionālās apvienības ««Visu Latvijai!»- Tēvzemei un brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK). Par Briedi, kurš VL-TB/LNNK sarakstā bija desmitais, vēlēšanu zīmēs bija salikts tik daudz plusiņu, ka balsojuma rezultātā viņš no desmitās pozīcijas kļuva par saraksta līderi un saņēma vairāk balsu nekā viņa VL-TB/LNNK biedri, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija par vēlēšanu rezultātiem.

Zaļenieku pagasta pārvaldes vadītājs nolēmis nolikt deputāta mandātu saistībā ar jauno normatīvu par deputātu ierobežojumiem, kas liedz savienot pienākumus pašvaldībā ar darbu citā pašvaldības amatā. Savu lēmumu viņš arī «saskaņojis ar vēlētājiem». «Iedzīvotāji mani aicināja pārdomāt un nosliekties par labu pagasta pārvaldes vadītāja amata pienākumu pildīšanai arī turpmāk - tas motivēja ļauties iedzīvotāju gaidām un atteikties no deputāta amata,» skaidroja Briedis.

Pēc CVK datiem, nākamais pretendents uz deputāta mandātu no VL-TB/LNNK saraksta ir Aigars Strupulis, taču vēl nav saņemta viņa piekrišana, skaidroja Kaunese, informējot, ka jauno deputātu paredzēts apstiprināt vēlāk citā Domes sēdē.

Kā ziņots, no šā gada 1.jūlija pašvaldību deputāti vairs nevarēs ieņemt pašvaldības izpilddirektora vietnieka, kā arī pagasta vai pilsētas pārvaldes vadītāja un viņa vietnieka amatu, paredz 31.janvārī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā «Par pašvaldībām». Pašvaldības deputāts vairs nevarēs ieņemt amatu arī pašvaldības administrācijā, ja viņa pienākumos ir Domes lēmumu projektu sagatavošana, lēmumu tiesiskuma un lietderības pārbaude, Domes pieņemto lēmumu kontrole un uzraudzība. Tāpat deputāts savu amatu nedrīkstēs savienot, tieši vai pastarpināti sniedzot dažādus pakalpojumus Domes administrācijai.