ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Jelgavas novadā angārā sadegusi apdrošināta zemnieku saimniecības tehnika

LETA

2013. gada 26. jūnijs 15:38

47297
FOTO: Jelgavas novadā angārā sadegusi apdrošināta zemnieku saimniecības tehnika

Vakar ugunsgrēkā angārā Jelgavas novada Vilcē cietusi zemnieku saimniecības (ZS) «Terēņi» tehnika, kas bijusi apdrošināta, taču ZS darbus ugunsnelaime ir būtiski iespaidojusi.

Jelgavas novada ZS «Terēņi» īpašnieks Kaspars Duge aģentūrai LETA pastāstīja, ka angārā Vilces pagastā atradās viņa saimniecības tehnika, kura pēc ugunsgrēka kļuvusi nelietojama, un tāpēc saimniecībā daudzi darbi pagaidām apstājušies.

Lielākā daļa tehnikas bija apdrošināta, taču kopējās zaudējumu aplēses vēl nav pilnībā veiktas. Šodien ZS īpašnieks tikšoties ar apdrošinātāju pārstāvi, kad varbūt kļūšot skaidrāki arī zaudējumu apmēri.ZS īpašniekam pagaidām nav skaidru aizdomu, kas varējis būt par ugunsgrēka iemeslu. «Neredzu pamata uzskatīt, ka tā būtu bijusi kāda īstenota ļaunprātīga dedzināšana,» skaidroja Duge. Viņš prognozēja, ka, ņemot vērā apdrošināšanas gadījumu, ugunsgrēka izcelšanās tiks izmeklēta, un varbūt tad kļūšot skaidrāki iespējamie ugunsnelaimes cēloņi.

ZS «Terēņi» ir lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības «Latraps» sastāvā, un esot cerības, ka «Latraps» izlīdzēšot ar pagaidu tehniku saimniecības darbiem.

ZS «Terēņi» dibināta 1992.gadā, veidojot to uz vectēvam piederošās saimniecības pamatiem. Sākotnēji saimniecībā apstrādāja 40 hektāru zemes, nodarbojās ar graudkopību un cūkkopību. Patlaban ZS apsaimnieko vairāk nekā 800 hektāru zemes, nodarbojas ar graudkopību, rapšu audzēšanu, pastāvīgi nodarbinot astoņus darbiniekus.

Vilces pagastā ugunsgrēkā bojāta smagā tehnika – traktori, kombaini, miglotājs

Foto: Agris Samcovs