ZZ.lv ARHĪVS

Uzņēmums «Linum Color» pēc Jelgavas Biznesa inkubatora atstāšanas paplašina tirgu

LETA

2013. gada 24. jūnijs 21:23

630
Uzņēmums «Linum Color» pēc Jelgavas Biznesa inkubatora atstāšanas paplašina tirgu

Uzņēmums SIA «Linum Color», kas ir koksnes apdares līdzekļu ražotājs ar zīmolu «Paint Eco» un kas pirms gada atstāja Jelgavas Biznesa inkubatoru, turpina paplašināt tirgu gan Latvijā, gan ārzemēs un plāno pārdošanas pieaugumu.

SIA «JIC biznesa inkubators» izpilddirektors Agris Ķipurs aģentūru LETA informēja, ka SIA «Linum Color», kas strauji attīstījās biznesa inkubatorā, arī gadu pēc inkubācijas noslēgšanas pārliecinoši turpina sākto kursu, iekarojot arvien plašāku tirgu un attīstot jaunus produktus.

SIA «Linum Color» strādā ar preču zīmi «Paint Eco» un tirgū piedāvā ekoloģiskus, videi draudzīgus, koksnes apdares līdzekļus - dabīgo lineļļas pernicu, beices, krāsas un vaskus.

«Ļoti aktīvi strādājam arī eksporta virzienā. Ir noslēgts līgums ar dārza māju ražotāju, kuram ir vairāku gadu pieredze Vācijas tirgū. Šis uzņēmums izvietojis «Paint Eco» produkciju savā interneta veikalā,» skaidroja uzņēmuma vadītāja Jūlija Šimkoviča.

«Trīs gadus esam piedalījušies izstādē «Ecobuild» Londonā. Tuvāko mēnešu laikā tiks noslēgti izplatīšanas līgumi ar dabīgo krāsu distribūcijas speciālistiem Lielbritānijā,» viņa informēja.

Uzņēmums turpina strādāt pie produktu attīstības. »Šogad mums nācis klāt vēl viens jauns produkts - dabīgā lineļļas pernica grīdas eļļošanai,» stāsta Šimkoviča. «Veicam arī izpētes darbus citu produktu attīstīšanai, kas nav saistīti ar kokapstrādi, un virzāmies aizvien tuvāk eksporta sākšanai uz Skandināvijas valstīm.»

SIA «Linum Color» produkcija ir plaši izmantota Likteņdārzā Koknesē, kur skatu terase ieguva vienu no gada balvām arhitektūrā. Tās arhitekti ir Laura Laudere un Didzis Jaunzems.

Citi objekti, kur restaurācijas darbos tiek izmantoti «Paint Eco» produkti, dabīgā lineļļas pernica, beices, krāsas, ir Ludzas novadpētniecības muzejs, Turaidas pils, Lūznavas muiža, Daugavpils cietoksnis, Bauskas Rātsnams, Mežotnes pilskalns, kā arī sākta sadarbība ar koka ēku renovācijas centru «Koka Rīga».

«Linum Color» piedalās arī dažādos projektos un atbalsta tādus pasākumus, kā, piemēram, Lielo talku, kur ar «Paint Eco» krāsām tika apstrādāti bērnu laukumi trīs pagalmos. Tā kā uzņēmuma ražotās krāsas ir ekoloģisks produkts, tās arvien vairāk tiek izmantotas arī bērnudārzos, informēja Šimkoviča.