ZZ.lv ARHĪVS

Aptauja: 63 procenti iedzīvotāju Līgo svētkos ievēro tautas tradīcijas

www.zz.lv

2013. gada 23. jūnijs 17:14

290
Aptauja: 63 procenti iedzīvotāju Līgo svētkos ievēro tautas tradīcijas

Lielākā daļa – 63 procenti – Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem Līgo svētkos ievēro kādas tautas tradīcijas. 

Salīdzinoši biežāk šādu atbildi snieguši latvieši, lauku teritoriju iedzīvotāji, ģimenē galvenokārt latviski runājoši, iedzīvotāji pēc nodarbošanās vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti. To atklāj pētījumu aģentūras «TNS» jūnijā veiktais pētījums.

21 procents iedzīvotāju norādījuši, ka, svinot Līgo svētkus, neievēro tautas tradīcijas. Salīdzinoši biežāk tradīcijas neievēro cittautieši, nepilsoņi un aptaujātie, kas pēc nodarbošanās ir strādnieki, informē «TNS» mārketinga vadītāja Laura Vendele.

Deviņi procenti atbildējuši, ka Līgo svētkus nesvin. Svētkus salīdzinoši biežāk nesvin cittautieši, ģimenē galvenokārt citā valodā runājoši un iedzīvotāji ar personīgajiem mēneša ienākumiem līdz 100 latiem.

Septiņiem procentiem aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Aptauju pētījumu aģentūra veica no 11. līdz 13.jūnijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.