ZZ.lv ARHĪVS

Policija: Būsim tur, kur mūs vismazāk gaidīs

www.zz.lv

2013. gada 23. jūnijs 11:04

655
Policija: Būsim tur, kur mūs vismazāk gaidīs

«Mēs būsim tur, kur mūs vismazāk gaidīs,» tā par reidiem Līgo svētku brīvdienās teic Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. 

Policijas ekipāžas būs sastopamas gan pilsētu centros, gan uz nomaļiem lauku ceļiem, gan pasākumu norišu vietu tuvumā un citviet.

Lai atturētu cilvēkus no likumpārkāpumiem un nepieļautu, ka Līgo svētku laikā ceļu satiksmes negadījumos iet bojā vai tiek ievainoti cilvēki, līdz 25.jūnijam ieskaitot policija strādās pastiprinātā režīmā.

Valsts policijas četri prioritārie darbības virzieni šo svētku laikā būs pastiprināta braukšanas ātruma kontrole ar visa veida policijas rīcībā esošajām mērierīcēm, vadītāju kontrole saistībā ar transportlīdzekļu vadīšanu reibumā, mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku uzraudzība, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšana, informē policija. 

Valsts policija aicina visus svinētājus būt atbildīgiem pret savu un tuvinieku veselību un dzīvību un nesēsties pie stūres, ja svētku laikā lietoti alkoholiskie dzērieni. 

Tāpat policija aicina neriskēt un nerēķināt iespējamo promiļu daudzumu asinīs atkarībā no kādiem faktoriem, jo, tāpat kā noguruma, pat neliela alkohola daudzuma lietošanas sekas ceļu satiksmē var būt izšķirošs faktors.

Turpinot aizsākto tradīciju, jau trešo gadu tiem šoferīšiem, kuri būs «skaidrā», policijas darbinieki teiks simbolisku paldies, dāvinot dzeramo ūdeni.