ZZ.lv ARHĪVS

Investējot vairāk nekā miljonu latu, «Igate» Vilcē atklāj asfaltbetona ražotni

www.zz.lv

2013. gada 19. jūnijs 11:43

2326
Investējot vairāk nekā miljonu latu, «Igate» Vilcē atklāj asfaltbetona ražotni

Maija beigās «Ceļu būvniecības sabiedrība «Igate»» ekspluatācijā nodevusi  jaunu asfaltbetona ražotni Vilcē. Kopējās projekta investīcijas ir 1,65 miljoni eiro jeb apmēram 1,1 miljons latu.

Viena uzņēmuma asfaltbetona rūpnīca atrodas Jelgavā, tās ražošanas jauda ir 120 tonnu asfaltbetona stundā, kas nav pietiekami, lai nodrošinātu nepieciešamo asfaltbetona apjomu, skaidro uzņēmumā. Agrāk Vilcē «Igatei» bija asfaltbetona rūpnīca, kas savu laiku nokalpojusi. 

Tagad Vilcē ir uzbūvēta jauna asfaltbetona rūpnīca ar lielāku ražošanas jaudu. Tajā iespējams saražot līdz pat 240 tonnām asfaltbetona stundā. Rūpnīcu «Igate» iegādājās no Itālijas uzņēmuma «AMMANN», kas ir ceļu būves iekārtu un rūpnīcu ražošanas līderis pasaulē.

«Lēmums par jaunas rūpnīcas iegādi tika pieņemts, jo uzņēmums turpina attīstīties un paplašināties un vēlas būt konkurētspējīgāks savā specializācijā – ceļu būvē. Vieta tika izvēlēta struktūrvienībā Vilces pagastā, Jelgavas novadā, jo šeit atrodas izejmateriālu karjeri, kas ļauj samazināt izmaksas un optimizēt loģistiku,» skaidro uzņēmuma personāla un biroja vadītāja Dace Zviņģele.

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā sasniedza 16,4 miljonus latu, kas ir par 38 procentiem vairāk neka gadu iepriekš. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 300 darbinieku.

Publicitātes foto