ZZ.lv ARHĪVS

Rāviņš Jelgavas Domi vadīs ceturto sasaukumu pēc kārtas; ievēl trīs vietniekus; Ļevčenoks zaudē amatu (papildināts, ar foto)

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 18. jūnijs 10:27

36791
Rāviņš Jelgavas Domi vadīs ceturto sasaukumu pēc kārtas; ievēl trīs vietniekus; Ļevčenoks zaudē amatu (papildināts, ar foto)

Šodien Jelgavas Domes sēdē par Jelgavas mēru atkārtoti apstiprināts no Zaļo un Zemnieku savienības ievēlētais Andris Rāviņš, kuram šis būs jau ceturtais Domes sasaukums, ko viņš vadīs.

Pret A.Rāviņu, kas bija vienīgais kandidāts, balsojuši vien Reģionu alianses pārstāvji Dainis Liepiņš un Saulvedis Šalājevs.

A.Rāviņu amatam virzījis partijas biedrs Vilis Ļevčenoks. Pirms deputātu balsojuma D.Liepiņš mēra amatam kandidātam uzdeva vairākus jautājumus, novēroja zz.lv.

Pēc ievēlēšanas A.Rāviņš deputātiem ierosināja ieviest trīs vietnieku institūciju, kas paredz priekšsēdētāja vietniekus sociālajā, izglītības un tautsaimniecības jomā. Vietnieks sociālajā, veselības un kultūras jomā, pēc A.Rāviņs teiktā, nepieciešams, lai veicinātu demogrāfiju un aizbraucēju atgriešanos. Šajā jomā strādās mēra saraksta biedre Rita Vectirāne, izglītības un sporta jomu turpinās vadīt «Vienotības» biedrs Aigars Rublis, bet tautsaimniecības jomu V.Ļevčenoka vietā – nacionālās apvienības saraksta līderis Jurijs Strods. 

A.Rāviņš Domes sēdē arī pateicies V.Ļevčenokam par 12 gadu darbu.

Foto: Agris Samcovs