ZZ.lv ARHĪVS

Futbols. FK «Jelgava» nenosargā sākumā iegūto pārsvaru un ar 1:2 spiesti piekāpties FK «Ventspils» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 15. jūnijs 20:21

4046
Futbols. FK «Jelgava» nenosargā sākumā iegūto pārsvaru un ar 1:2 spiesti piekāpties FK «Ventspils» (ar foto)

Spēles sākumā nekas neliecināja, ka abi pretinieki atrodas Latvijas virslīgas čempionāta tabulas pretējos polos – trešajā vietā no tabulas sākuma («Ventspils») un no beigām («Jelgava»). Pirmajās minūtēs FK «Jelgava» bija daudz aktīvāki par viesiem, un 17.minūtē pēc Mindauga Grigaraviča piespēles likumsakarīgi rezultātu atklāja Maksims Daņilovs. Diemžēl pirmā puslaika beigās kādu laiku «Jelgavā» spēlējušais ventspilnieks Vladislavs Kozlovs izlīdzināja rezultātu, bet mača galotnē no 11 metru atzīmes precīzs bija Jurijs Žigajevs.

Lai cik banāla šķistu frāze «vismaz vienu punktu bijām pelnījuši!», to pilnā mērā var attiecināt uz 15.jūnija maču Zemgales Olimpiskajā centrā. Starp citu, tā bija pirmā spēle savu skatītāju priekšā, kad FK «Jelgava» komandu vadīja nu jau oficiāli amatā  apstiprinātais galvenais treneris Sergejs Golubevs, savukārt Māris Peilāns no skatītāju tribīnēm to noraudzījās FK «Jelgava» valdes priekšsēdētāja postenī. Bet ne jau ārpus laukuma, tieši laukumā notiekošais liecināja par FK «Jelgava» cīņas sparu un arī prasmi spēlē pret tik augsta ranga pretinieku.

Un diez, kā vēl būtu pavērsies mača liktenis, ja «fortūna» 38. minūtē būtu nedaudz labvēlīgāka mājiniekiem. Pie Vitālija Meļņičenko sargātajiem ventspilnieku vārtiem risinājās visai strīdīga epizode. Pēc Romana Bespalova sitiena V.Meļņičenko bumbu gan atvairīja, taču tā no ventspilnieku aizsarga lidoja vārtu virzienā. Tulīt klāt bija FK «Jelgava» aizsargs Aleksandrs Gubins, bet pēc gariem strīdiem tiesnešu brigāde tomēr lēma, ka bumba nav paguvusi šķērsot vārtu līniju. Toties 41. minūtē FK «Ventspils» pussargs Jurijs Žigajevs raidīja piespēli uz mājinieku soda laukuma pusi, un bijušais jelgavnieku, tagad FK «Ventspils» uzbrucējs V.Kozlovs panāca 1:1.

Šķita, ka mača loģisks noslēgums būtu neizšķirts, tomēr treneris S.Golubevs pagalam neveiksmīgi jau spēles izskaņā nomainīja A.Gubinu pret Dmitriju Šiļuku. Pieredzējušais ventspilnieks J.Žigajevs jaunuzmainīto jelgavnieku «apspēlēja uz līdzenas vietas», līdz D.Šiļuks pārkāpa noteikumus savā soda laukumā. Pats J.Žigajevs arī pārliecinoši  realizēja «pendeli» – 1:2. 

FK «Jelgava» sastāvs: Aleksandrs Vlasovs, Valērijs Redjko, Mārcis Ošs, A.Gubins (D.Šiļuks), R.Bespalovs, Dmitrijs Paplavskis (Dmitrijs Medeckis), Deniss Petrenko, M.Daņilovs, Vadims Žuļevs, M.Grigaravičs, Igors Lapkovskis (Boriss Bogdaškins). 

Piektdien Rīgas «Daugava» ar 0:1 piekāpās Daugavpils «Daugavai», bet pārējās virslīgas 10.kārtas spēles norisināsies šovakar un rīt. Nākamās kārtas maču jelgavnieki aizvadīs 20.jūnijā izbraukumā ar FC «Jūrmala».

Foto: Agris Samcovs