ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas NVA kuponiem var pieteikties tikai rezervistos

LETA

2013. gada 13. jūnijs 13:27

469
Jelgavas NVA kuponiem var pieteikties tikai rezervistos

Divu dienu laikā Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) saņēmusi 2589 strādājošo pieteikumus dalībai mūžizglītības pasākumos, liecina informācija NVA mājāslapā.

NVA izsniegs kopumā 6000 kuponu ar maksimālo vērtību 250 lati dalībai kādā no NVA piedāvātajām profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmām. Pašlaik notiek elektroniskā reģistrācija, un tās laikā NVA pieņems 3307 pieteikumus. Pārējie 2726 tiks pieņemti klātienē NVA filiālēs no 18.jūnija.Šobrīd vairākas NVA filiālēs elektroniskā reģistrācija turpinās rezervistos, jo maksimālais pieteikumu skaits pamatsastāvā jau ir sasniegts. Šāda situācija ir izveidojusies NVA filiālēs Rīgas reģionā, Alūksnē, Cēsīs, Jelgavā, Jūrmalā, Liepājā, Ogrē, Siguldā, Tukumā un Ventspilī.

Tikmēr vairumā filiāļu reģistrācija pamatsastāvā turpinās ar pilnu sparu - atsevišķās filiālēs palikušas vien pāris brīvas vietas, bet citviet pat vairāki desmiti. Tā, piemēram, Aizkrauklē aizpildītas tikai septiņas no 97 vietām, Balvos - 14 no 88 vietām, Daugavpilī - 72 no 157, Preiļos 16 no 88 vietām, Rēzeknē - 70 no 116, savukārt Kuldīgā un Talsos palikušas vien desmit brīvas vietas, Valmierā - 13, Saldū - 15.

Visiem interesentiem NVA pārstāve Iveta Kancēna atgādina, ka reģistrēties mūžizglītības pasākumiem drīkst arī citā filiālē, ja tuvākajā visas vietas ir aizpildītas. Arī šādā gadījumā izvēlēto profesionālās pilnveides vai neformālās izglītības programmu varēs apgūt savas dzīvesvietas tuvumā, bet pakaļ kuponam būs jāierodas filiālē, kurā notika pieteikšanās.

Jau vēstīts, ka šogad piedalīties mūžizglītības pasākumos tiek aicinātas nodarbinātas vai pašnodarbinātas personas, kuras vecākas par 45 gadiem, kā arī personas vecumā no 25 līdz 44 gadiem, kuras atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem - personai ir noteikta invaliditāte, personai ir divi bērni vai vairāk vecumā līdz 18 gadiem vai persona ir atzīta par trūcīgu.