ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novada Domes vadību vēlēs pēc nedēļas

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 11. jūnijs 15:58

1073
Ozolnieku novada Domes vadību vēlēs pēc nedēļas

18.jūnijā pulksten 10 notiks Ozolnieku novada Domes jaunā sasaukuma deputātu pirmā sēde  un priekšsēdētāja vēlēšanas.

Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Kairiša portālu zz.lv informē, ka, visticamāk, šajā sēdē jaunie deputāti noteiks arī kārtējās Domes sēdes datumu.

«Šobrīd notiek koalīcijas veidošana, gribu atturēties no komentāriem, kamēr nav konkrētības,» pagājušajā nedēļā laikrakstam «Zemgales Ziņas» atzinis līdzšinējais Ozolnieku izpilddirektors Pēteris Veļeckis, kas kļuvis par līderi visvairāk – piecas – deputātu vietas ieguvušajā Zemnieku savienības sarakstā. Lai gan daudzās pašvaldībās zem ZZS vārda Zemnieku savienība un Zaļā partija iet roku rokā, Ozolniekos manāma abu politisko spēku pārstāvju rīvēšanās. «Notiek sarunas, kas varētu kārtīgāk saimniekot novada labā. Ar Zemnieku savienību pagaidām kopsaucēju neesam atraduši. Mūsu pirmais partneris būs Nacionālā apvienība, daudz kopīga ir arī ar «Vienotību»,» teic no Zaļās partijas ievēlētais saraksta līderis Jānis Kažotnieks, kam pirms četriem gadiem ar lielu skandālu šaubīgi tika atbrīvots no izpilddirektora amata, rakstīja laikraksts. 

Tikpat nerunīgs bija no «Vienotības» ievēlētais SIA «Ozolnieku KSDU» vadītājs Mārtiņš Prīsis. Viņš divas deputātu vietas šai partijai vērtē kā labu sasniegumu, tomēr neslēpj – sākumā ticis cerēts uz lielāku atbalstu, kas ļautu kalt plānus par varas maiņu novadā. Tagad gan sliecoties domāt par palikšanu daudzkārt labāk atalgotajā kapitālsabiedrības amatā, noliekot deputāta mandātu, jo likuma izmaiņas liedz strādāt abās vietās. 

Daudz tiešāk laikrakstam izteicās M.Prīša partijas biedre līdzšinējā deputāte Anita Bībere, kas gan palikusi pirmā aiz «strīpas». «Tagad ir cīņa, kurā gados vecie pret jaunajiem. Pasmagi iet. Es atbalstu jaunus cilvēkus, tāpēc arī sarakstu veidojām tādu, kur pirmais numurs gados jauns,» saka A.Bībere. Viņa cer, ka novada Domes vadībā būs izmaiņas ne tikai saimnieciskā attīstībā, bet arī padoto stingrākā kontrolē, jo «pēdējā laikā administrācijas darbinieki necenšas strādāt tik, cik viņi varētu».