ZZ.lv ARHĪVS

Par futbola kluba «Jelgava» prezidentu kļuvis Peilāns

www.zz.lv

2013. gada 11. jūnijs 11:11

1215
Par futbola kluba «Jelgava» prezidentu kļuvis Peilāns

10.jūnijā biedrības «Futbola kluba Jelgava» valde par futbola kluba «Jelgava» valdes priekšsēdētāju jeb prezidentu iecēla būvuzņēmuma «Igate» vadītāju Māri Peilānu, informē kluba pārstāvji.

Līdzšinējais kluba valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs iesniedzis demisijas rakstu, jo nav izdevies uzlabot kluba finansiālo stāvokli.

«Ceturtā sezona virslīgā «Jelgavai» iesākusies pavisam neveiksmīgi gan sportiskajā, gan finansiālajā jomā – tabulā pēc 1.apļa vien astotā vieta, bet budžeta ieņēmumu daļā Jelgavas pašvaldības atbildīgo personu «aizņemtības», neieinteresētības, ietekmes uz valsts līmeņa politiskām norisēm līmeņa pazemināšanās un citu iemeslu dēļ radies paliels robs, kura aizpildīšanā ar man pieejamajiem finanšu līdzekļiem, kontaktiem un apolitisko dzīves uztveri ir daudz par maz. Ne «pelēkajā», ne «melnajā» zonā doties (apgūt dažādas «spēles» un «spēlītes») arī nav ne īpašas vēlmes, ne intereses, tāpēc, lai netraucētu futbola klubam «Jelgava» attīstīties un doties pretim jauniem izaicinājumiem un mērķiem, kuru sasniegšanai, iespējams, esmu kļuvis par «balastu», valdei iesniedzu demisijas rakstu,» savu lēmumu blogā pamato A.Tamisārs.

Viņš, pateicoties par atbalstu, apgalvo – «ne tikai Jelgavā futbola sabiedrībā joprojām vairākums ir pārnopietni sporta speciālisti, kas pat nepieļauj domu, ka futbols sen vairs nav tikai sporta veids, bet gan līdzeklis, kā ik pa laikam sapulcināt cilvēkus un sniegt viņiem pozitīvas (reizēm var sanākt arī cita veida) emocijas, kopības un piederības sajūtu, kā arī veicināt lokālpatriotismu».

Tāpat vakar Sergejs Golubevs oficiāli tika apstiprināts par «Jelgavas» pirmās komandas galveno treneri.