ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. Svētdien Jelgavā Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošā spēle

Maija Laizāne

2013. gada 7. jūnijs 16:15

672
Volejbols. Svētdien Jelgavā Eiropas čempionāta kvalifikācijas izšķirošā spēle

Latvijas vīru volejbola izlase ieradusies uz treniņiem Zemgales Olimpiskajā centrā, kur svētdien norisināsies Eiropas čempionāta trešās kvalifikācijas kārtas spēle starp Latvijas un Turcijas valstsvienībām. 

«Protams, ceram, ka šī halle, tāpat kā iepriekš otrajā kārtā, mums būs veiksmīga, bet pašiem arī kaut kas jādara, lai veiksme palīdzētu,» teic izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. 

Pirmajā spēlē pirms nedēļas Turcijā mūsējiem pagalam neveicās – zaudējums trijos setos un vienīgais līdzīgais rezultāts tikai pašā mača izskaņā, kad pēc 23:23 arī trešo setu tomēr savā labā noslēdza mājinieki. «Varbūt ne tik daudz veiksmes trūkums, cik pašu pārāk lielais sasprindzinājums neļāva parādīt to spēli, uz ko esam spējīgi. Sliktā serves uzņemšana «vilka līdzi» arī visus pārējos elementus, neprecizitātes vieglu bumbu apstrādē piebeidza psiholoģiski, un kļūdas parādījās visās lietās, tostarp arī servē,» sarunā ar «Ziņām» atzina R.Vilde.Iespējamās izmaiņas pamatsastāvā treneris pagaidām neatklāj. 

«Līdz svētdienai vēl būs jāskatās, cik kurš spējīgs, ņemot vērā gan savainojumus, gan iepriekšējo spēli.»Latvijas izlasi pamatā to veido ārzemēs spēlējošie volejbolisti, ir arī vairāki «Lāses» vīri, no «Biolars/Jelgava» komandas – Austris Štāls. «Aicināti bija arī Pēteris Aukmanis un Andrejs Baburovs, kuri personīgu iemeslu dēļ atteicās. Par Austri – viņš izlasē ir pieredzējušākais gan vecuma, gan spēles prakses ziņā, ļoti vajadzīgs spēlētājs ar labu tehniku un spēles izjūtu, kurš var palīdzēt aizsardzības līnijā vai vajadzības gadījumā aizstāt libero.»

Svētdien acīmredzot «derīga» būs tikai uzvara gan spēlē, gan pēc šāda iznākuma paredzētajā zelta setā. 

Sēdvietas zālē jau sakārtotas, rīdziniekiem, kas ieradīsies ar vilcienu, Volejbola federācija no Cukurfabrikas sarūpējusi pat autobusu, arī R.Vilde apstiprina, ka līdzjutēji būs ļoti gaidīti. «Mēs viņus ļoti gaidām un ceram uz septīto laukuma spēlētāju. Gribu aicināt arī noticēt komandai, pēc pirmajām neveiksmēm neapklust savos uzmundrinājumos, jo puiši laukumā to jūt un novērtē.»

Foto: Agris Samcovs