ZZ.lv ARHĪVS

Valsts policijai Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā apsūdzētajam Hristoforidi jāmaksā 50 lati par neatbilstošiem apstākļiem Jelgavas izolatorā

LETA

2013. gada 5. jūnijs 18:38

327
Valsts policijai Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā apsūdzētajam Hristoforidi jāmaksā 50 lati par neatbilstošiem apstākļiem Jelgavas izolatorā

Administratīvā apgabaltiesa neatjaunoja termiņu Valsts policijas (VP) apelācijas sūdzības iesniegšanai saistībā ar valstij nelabvēlīgo spriedumu Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētā policista Denisa Hristoforidi prasībā pret VP par 3000 latu piedziņu. VP viņam būs jāizmaksā 50 lati.

Kā aģentūru LETA informēja apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa, izskatot VP blakus sūdzību, apgabaltiesa nolēma, ka blakus sūdzība ir noraidāma un pārsūdzētais Administratīvās rajona tiesas lēmums, ar kuru atteikts atjaunot termiņu apelācijas sūdzības iesniegšanai, atstājams negrozīts.

Viņa paskaidroja, ka tādā gadījumā spēkā stāsies pirmās instances spriedums. Tā kā pieteicējs pats nebija iesniedzis apelācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas pērnā gada novembra spriedumu, tad par labu viņam no VP piedzīs 50 latus.

D.Hristoforidi tiesā sūdzējās par personiskā un morālā kaitējuma atlīdzinājumu 3000 latu apmērā, jo laikā no 2011.gada 10.jūnija līdz 17.jūnijam viņš VP Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas īslaicīgās aizturēšanas vietā tika turēts tādos apstākļos, «kas ir pretrunā ar cilvēka cieņu, pakļaujot viņu tādām ciešanām un grūtībām, kas nenovēršami pārsniedz to ciešanu līmeni, kas raksturīgs ieslodzījuma vietai».

Tāpat D.Hristoforidi norādīja, ka īslaicīgās aizturēšanas vietā nav pietiekama apgaismojuma un svaiga gaisa piekļuves, viņš nesaņēma higiēnas piederumus, netika nodrošināti atbilstoši gultas piederumi, pietiekamā daudzumā viņš nesaņēma dzeramo ūdeni, dušas telpās nebija karstā ūdens, ēdiens netika izsniegts vienreizējās ēdināšanas traukos.

Pieteicējs savā sūdzībā norādīja, ka uzturēšanās apstākļi, kā arī darbinieku attieksme Jelgavas iecirknī ir uzskatāms par spīdzināšanu un necilvēcīgu attieksmi. Par personisko un morālo kaitējumu uzskatāma arī nesamērīga iejaukšanās pieteicēja privātajā un ģimenes dzīvē, aizliedzot izmantot telefona zvanus, tikšanos un iespēju veikalā iegādāties pārtikas produktus un pirmās nepieciešamības preces.

Administratīvā rajona tiesa pērn nolēma, ka par turēšanu nepietiekami apgaismotā telpā valstij būs jāmaksā D.Hristoforidi morālā kaitējuma atlīdzība 50 latu apmērā.