ZZ.lv ARHĪVS

Makšķerēšana. Sacensībās – gan zandarti, gan sami

Maija Laizāne

2013. gada 4. jūnijs 09:04

1582
Makšķerēšana. Sacensībās – gan zandarti, gan sami

Pagājušās nedēļas nogalē aizvadītas Jelgavas atklātās sacensības «Lielupes zandarts 2013», kas divas dienas norisinājās Valgundes pagasta Vītoliņos. Copēšana no laivām individuāli un divu cilvēku komandās sestdien ilga līdz pusdesmitiem vakarā un atsākās svētdienas rītā pulksten piecos.

Jelgavniekam Jurim Kļaviņam komandā ar Aigaru Piņķi ticis uzvaras guvums: divi zandarti 1,97 un 1,07 kilogramu svarā un 3,9 kilogramu smags sams. Šo sacensību lielākais zandarts 3,53 kilogramu smagumā otrajā vietā izvirzīja Leonīdu Antēnu un Gati Zātiņu, bet trešajā vietā ierindojās Aigars Dauksts un Andris Bogdanovs ar 1,08 kilogramu līdaku lomā.

Sacensību noteikumi bija stingri – par katru noķerto zivi jāziņo vienam no diviem tiesnešiem, kas tūlīt ieradās lomu nomērīt un nosvērt, lai pēc tam abus šos lielumus pārvērstu punktos. Loma vērtējumā ņēma vērā tikai zandartus un līdakas, kas no 15 komandu ekipāžām šoreiz «aplaimoja» tikai trešdaļu, bet no 11 individuālajiem copmaņiem – vien Aleksandru Kalibelkinu, kuram pirmajā dienā izdevās izvilkt 4,2 kilogramus smagu zaļsvārci.