ZZ.lv ARHĪVS

Peldēšana. Jelgavnieki veiksmīgi pieveic stafetes

Maija Laizāne

2013. gada 3. jūnijs 18:06

586
Peldēšana. Jelgavnieki veiksmīgi pieveic stafetes

Latvijas atklātajā peldēšanas čempionātā, kas trīs dienu sacensībās Rīgā pulcēja astoņu valstu sportistus, Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņiem – kā puišiem, tā meitenēm – īpaši veicās stafetēs: izcīnītas divas zelta, viena sudraba un trīs bronzas medaļas.

Starp jelgavnieku individuālajiem panākumiem skolas direktore Zelma Ozoliņa pirmajā vietā liek Zanes Tīrumnieces sudraba godalgu 50 metros uz muguras. Finālā Zane divas sekundes simtdaļas zaudēja konkurentei no Igaunijas, taču sasniedza jaunu Latvijas rekordu 50 metru baseinā – 30,11 sekundes. 

Finālpeldējumos iekļuva daudzi jelgavnieki, bet pie medaļas vēl tika Jevgēņijs Boicovs, kam bronza 400 metru kompleksajā peldējumā.

Ričards Forteļs pirmoreiz izpildīja sporta meistarkandidāta normatīvu, trīspadsmitgadīgā Ksenija Millere sasniedza pirmās sporta klases rezultātu, bet Deniss Komars izcīnīja vietu astoņu peldētāju komandā, kas pārstāvēs Latviju Eiropas jaunatnes sporta festivālā jeb olimpiādē Utrehtā. 

«Čempionātā nebija klubu kopvērtējuma, līdz ar to audzēkņi, izvēloties distances, vairāk varēja ņemt vērā savas, ne komandas kopīgās intereses,» Z.Ozoliņa arī šo iespēju vērtē pozitīvi. 

Toties jelgavnieku komandas gars pilnībā izpaudās stafetēs. Uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa 4 x 200 metru brīvā stila stafetes dalībnieki  J.Boicovs, Iļja Boicovs, Jānis Freimanis un Kristaps Rijkuris. 

Zelts arī 100 metru kombinētās stafetes dalībniecēm Kristiānai Kalniņai, Gundegai Jankovskai, Agnesei Bikovičai un Z.Tīrumniecei.

Gundega, Agnese un  Zane kopā ar Diānu Timermani nopelnīja arī sudraba medaļas 4 x 100 metru un bronzas – 4 x 200 metru brīvā stila stafetē. 

Puišiem vēl bronza 4 x 100 metros brīvajā stilā, ko izcīnīja J.Boicovs, K.Rijkuris, J.Freimanis un Vladislavs Peļņiks, un arī 4 x 100 metru kombinētajā stafetē – V.Peļņiks, D.Komars, J.Freimanis un Artjoms Ščerbakovs.