ZZ.lv ARHĪVS

Rantiņš: Varam tikai priecāties par tādu investoru kā «UVZ Baltija»

www.zz.lv

2013. gada 3. jūnijs 17:37

951
Rantiņš: Varam tikai priecāties par tādu investoru kā «UVZ Baltija»

«UVZ Baltija» vagonbūves rūpnīca Jelgavā, kurā ražošanu plānots sākt 2015.gada sākumā, veicinās gan mašīnbūves nozares attīstību, gan Latvijas tautsaimniecību kopumā, uzskata Metālapstrādes Rūpniecības asociācijas (MMRA) valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

Viņš prognozē, ka tāda liela uzņēmuma kā «UVZ Baltija» ienākšana Latvijas tirgū būs pozitīvs signāls arī citiem ārvalstu investoriem veidot ražotnes mūsu valstī: «Latvijā ir vēlams un gaidīts jebkurš ārvalstu investors, kas veido jaunas darba vietas, maksā nodokļus un ievēro vides prasības. Krievijas vagonbūves milža izveidotais uzņēmums «UVZ Baltija» atbilst visām šīm prasībām, tāpēc par šādu investoru varam tikai priecāties.»

«Atbalstot rūpniecības attīstību, valsts iet pareizā virzienā. Aplams ir izrādījies pieņēmums, ka Latvija var būt tikai banku un tūrisma zeme,» teic MMRA vadītājs.

«Jaunā vagonu ražotne nozīmē ne tikai darba vietas un investīcijas Jelgavā, bet arī jūtamu pienesumu Latvijas ekonomikas attīstībā,» atzīst Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols.

Trešdien norisināsies vagonu rūpnīcas būvniecības atklāšanas svinīgā ceremonija, kurā iemūrēs simbolisko kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš, Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs un Krievijas koncerna «Uralvagonzavod» ģenerāldirektors Oļegs Sijenko.

Ar pilnu jaudu vagonbūves rūpnīca sāks darboties 2015.gada sākumā. Tajā komplektēs dzelzceļa vagonus, kā arī nodrošinās to remontu un apkopi. Ražotnē gadā ir iecerēts uzbūvēt līdz 2000 dažāda veida kravas vagonu.