ZZ.lv ARHĪVS

Domē tiek deviņi esošā sasaukuma deputāti; Rāviņam visvairāk plusu

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 2. jūnijs 10:05

3192
Domē tiek deviņi esošā sasaukuma deputāti; Rāviņam visvairāk plusu

No Zaļo un Zemnieku savienības nākamajā Jelgavas Domes sasaukumā ievēlēti Andris Rāviņš, Vilis Ļevčenoks, Mintauts Buškevics, Dace Olte, Rita Vectirāne un Andrejs Garančs.

A.Rāviņš no vēlētājiem guvis lielāko atbalstu – viņam ielikti 3844 plusiņi, savukārt D.Olte sarakstā ir līdere pēc svītrojumiem – 534.

«Saskaņas centru» Domē pārstāvēs Ivars Jakovels ar 726 plusiem, Valentīns Grigorjevs un Sergejs Stoļarovs. Politiskās organizācijas sarakstā visvairāk svītrojumu – 205 – Sarmītei Vanagai.

Divas vietas ieguvušo «Vienotību» pārstāves Aigars Rublis un Jānis Lange. A.Rublim sarakstā gan visvairāk plusu – 486, gan svītrojumu – 267.

Visvairāk plusu un svītrojumu savā sarakstā – 488 un 234 attiecīgi – ieguvis Nacionālās apvienības ««Visu Latvijai!»-TB/LNNK» līderis Jurijs Strods. Kopā ar viņu Domē ticis arī Roberts Šlegelmilhs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

«Reģionu aliansi» Domē pārstāvēs esošie deputāti Dainis Liepiņš un Saulvedis Šalājevs. D.Liepiņš ieguvis 1002 plusus, bet līderis pēc svītrojumiem partijas sarakstā ir Visvaldis Bebrišs ar 174 atzīmēm.

Līdz ar to jaunajā sasaukumā seši no 15 deputātiem būs jauni, bet deviņi strādājuši iepriekšējā.

Vēlēšanās Jelgavā uzvarējusi un sešas vietas Domē ieguvusi Rāviņa pārstāvētā ZZS

VIDEO: Rāviņš pārmet «uzbrukumus», bet vēlēšanu rezultātus vērtē kā labus