ZZ.lv ARHĪVS

Ūdensmotociklu sports. Ozolniekos uzvar Krista Uzare un Kārlis Žūriņš (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 2. jūnijs 02:04

9821
Ūdensmotociklu sports. Ozolniekos uzvar Krista Uzare un Kārlis Žūriņš (ar foto)

Ozolnieku dīķī šodien aizvadīta Latvijas čempionāta pirmā kārta ūdensmotociklu braucējiem. Pie uzvarām savās klasēs tika mājiniece Krista Uzare (trasē nr. 95) un jelgavnieks Kārlis Žūriņš (nr. 12). Godalgotas vietas arī vairākiem citiem.

Atklātajā čempionātā konkurēt ar Latvijas braucējiem bija ieradušies sportisti no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas, tostarp arī pagājušā gada junioru pasaules čempions krievs Anatolijs Voiščevs, kas pārliecinoši uzvarēja «Ski Stock» klasē. Otro un trešo vietu šajā klasē ieņēma mājinieki – Pēteris Līkums (nr. 81) un «Ski Ladies Limited» klases uzvarētāja Krista Uzare.

Startēt divās motociklu klasēs izvēlējās vairāki no braucējiem, P.Līkums izmēģināja spēkus pat veselās trijās, nopelnot pa trešās vietas godalgai arī «Ski Lite» un «Ski GP» konkurencē.

«Ski Junior» 13 – 15 gadu vecuma grupā par līderpozīcijām trīs braucienu summā cīnījās K.Žūriņš un mājiniece Grēta Zalcmane. Kārlis uzvarēja pirmo, Grēta – otro posmu, bet trešajā uzvaru un līdz ar to lielāko punktu summu ieguva jelgavnieks.

Pārliecinoši ātrākais divos no «Ski GP» braucieniem bija arī mājinieks Jānis Uzars, taču no otrā posma tehniskas ķibeles dēļ nācās izstāties, un rezultātā pirmā vieta tika igaunim Marekam Kadakam. «Aizdedzei viens vads nolūza,» skaidroja Jānis, nebūdams saskumdināts arī par otro pozīciju. Galvenais esot pats braukšanas prieks, iespēja satrenēties lielākiem starptautiskiem mačiem un, tā kā sacensības notika Ozolniekos, – arī gandarījums par organizatorisku izdošanos.

Latvijas čempionāts šovasar norisināsies četros posmos, nākamie trīs – Ventspilī, Saulkrastos un Balvos. 

Foto: Agris Samcovs