ZZ.lv ARHĪVS

Vēlētāju aptauja: Jelgavā līderpozīcijās ZZS, bet dome varētu būt fragmentēta

LETA

2013. gada 2. jūnijs 01:56

230
Vēlētāju aptauja: Jelgavā līderpozīcijās ZZS, bet dome varētu būt fragmentēta

Jelgavā pašvaldību vēlēšanās lielākais balsu skaits ir atdots par Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), par kuru nobalsojuši 31,08% aptaujāto vēlētāju, liecina aptauja pie iecirkņiem (exitpoll), kuru veica ziņu aģentūra LETA, Rīgas Stradiņa universitāte un sabiedriskie mediji Latvijas Televīzija un Latvijas Radio ar socioloģisko un tirgus pētījumu centra SKDS metodoloģisko atbalstu.

Nākamā sasaukuma Jelgavas dome varētu būt visai fragmentēta, jo 5% barjeru varētu būt pārvarējuši vēl pieci politiskie spēki. Par politisko partiju apvienību «Saskaņas centrs» (SC) nobalsojuši 25,93% aptaujāto, bet par nacionālo apvienību ««Visu Latvijai!»-Tēvzemei un brīvībai/LNNK» savas balsis ir atdevuši 15,62% aptaujāto vēlētāju.Atbilstoši aptaujas datiem Jelgavā 5% barjeru ir pārvarējusi arī «Vienotība» ar 8,70% vēlētāju atbalstu, «Reģionu alianse» ar 6,12% vēlētāju atbalstu un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, par kuru nobalsojuši 5,48% aptaujāto vēlētāju.

Savukārt piecus procentus varētu nebūt pārvarējusi «Reformu partija», par kuru nobalsoja 3,38% aptaujāto vēlētāju, partija «Alternative» - 2,74%, savukārt Latvijas Atdzimšanas partija nav sasniegusi viena procenta robežu, iegūstot 0,97% vēlētāju balsu.

Kopumā pie vēlētāju iecirkņiem Jelgavā tika aptaujāti 810 vēlētāji, no kuriem derīgas atbildes sniedza 621 vēlētājs, savukārt 166 vēlētāji izvēlējās neatbildēt par savu izvēli. 23 aptaujātie sacīja, ka vēlēšanām reģistrējušies, bet derīgu balsi nav nodevuši.