ZZ.lv ARHĪVS

Makšķerēšana. 40 vīriem – ne asakas!

Maija Laizāne

2013. gada 1. jūnijs 18:30

7142
 Makšķerēšana. 40 vīriem – ne asakas!

Tradicionālais makšķernieku vēlējums šodien ap pulksten trijiem pēcpusdienā izskanēja  Valgundes pagasta Vītoliņos, kur Jelgavas atklāto sacensību «Lielupes zandarts 2013» startā bija nostājušies četri desmiti dalībnieku. Copēšana no laivām ilgs līdz pusdesmitiem vakarā, bet atsāksies svētdienas rītā pulksten piecos.

Dalībniekos pārsvarā Jelgavas un novada vīri, bet ir arī pa kādam «ārpusniekam». Sacensību noteikumi stingri – par katru noķerto zivi jāziņo vienam no diviem tiesnešiem, kas tūlīt ierodas lomu nomērīt un nosvērt, lai pēc tam abus šos lielumus pārvērstu punktos. No kopējā loma vērtējumā ņem vērā tikai zandartus un līdakas. Rezultātus apkopos sacensību noslēgumā rīt pēc pulksten 11.

Nakti lielākā daļa makšķernieku grasās pārlaist teltīs vai mašīnās, bet vakarā visus pulcēs kopīga zivju zupa. «Pavisam vienkārša – sāls, pipari, loki, kartupeļi, kāds burkāns un zivs – neesam jau restorānā,» vārīšanas iniciators Aigars Jurēvics skaidro, ka zupas katlam galvenā ir socializējošā nozīme. Taču pieredze arī liecina, ka pie upes šāds visparastākais virums esot visgaršīgākais.

Foto: Agris Samcovs