ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā ziņots par balsu pirkšanu pie lielveikala

LETA

2013. gada 1. jūnijs 16:32

705
Jelgavā ziņots par balsu pirkšanu pie lielveikala

Jelgavā daži deputātu kandidāti sūdzējušies par iespējamām kļūdām vēlēšanu biļetenu komplektos 195.vēlēšanu iecirknī. Savukārt Pašvaldības policijā saņemts anonīms zvans par iespējamu balsu pirkšanu, taču pagaidām nav informācijas par šā fakta apstiprinājumu.

Latvijas Atdzimšanas partijas deputāta kandidāts Aigars Egle aģentūru LETA informēja, ka 195.vēlēšanu iecirknī Jelgavas Valsts ģimnāzijā kādā vēlētājai bijusi vēlēšanu biļetenu kaudzīte, kurā bijuši tikai vairāki partijas «Vienotība» saraksti, savukārt vēlēšanu iecirkņa pārstāvji neesot ļāvuši novērotājiem pārliecināties, vai balsotāju rīcībā nonāk biļetenu kaudzītes ar visu partiju sarakstiem.

Savukārt partijas «Reģionu alianse» (RA) deputāta kandidāts Dainis Liepiņš aģentūru LETA informēja, ka no novērotājiem saņēmis informāciju, ka tajā pašā iecirknī piefiksēts, ka dažos biļetenu komplektos esot trūcis RA saraksta, un arī RA gadījumā iecirkņa pārstāvji neesot ļāvuši novērotājiem pārbaudīt biļetenu komplektus, par ko ziņots Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK).

Jelgavas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Dēvics aģentūrai LETA apstiprināja, ka Jelgavas Valsts ģimnāzijā esošajā iecirknī konstatēts biļetenu komplekts ar tikai vienas partijas sarakstiem, taču iecirknim esot aizdomas, ka tā esot diversija ar nolūku diskreditēt vēlēšanu iecirkņa un vēlēšanu komisijas darbu.

Dēvics skaidroja, ka iecirknī esot aizdomas, ka biļetenus iecirknī slepus pārkārtojis kāds jaunietis, kurš nav saistīts ar politiskām partijām, taču, iespējams, izpildījis kāda pasūtījumu. Vēlēšanu komisijai esot aizdomas, ka šo diversiju, iespējams, organizējis pats Egle, jo līdzīga neadekvāta rīcība viņa uzvedībā konstatēta jau agrāk, arī iepriekšējās vēlēšanās.

Dēvics pauda, ka attiecībā uz novērotāju ierobežošanu ir runa par to, ka Egle, būdams deputāta kandidāts, pats uzņēmies novērotāja darbības, kas ir nelikumīgi, kā arī iecirknī skaļi klaigājis, un tieši viņa gadījumā iecirkņa pārstāvji nav ļāvuši viņam darboties.

Egle aģentūrai LETA noliedza šādu iespēju, ka viņš būtu diversiju rīkotājs, tāpat viņš nedežurēja pie iecirkņa, jo viņam tam neesot laika. Viņš reaģējis uz novērotāja ziņoto un paudis sašutumu.

«Man nav vajadzības tērēt laiku un degvielu tādām muļķībām, iecirknī es ierados tikai pēc saņemtās informācijas no novērotāja. Jelgavas vēlēšanu komisijas aizdomas, manuprāt, ir demagoģija, ar kuru viņi cenšas piesegt savas kļūdas vai varbūt manipulācijas,» pauda Egle.

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Viktors Vanags aģentūru LETA informēja, ka par nekārtībām vai huligānismu Jelgavas iecirkņos pagaidām nav informācijas un neviens nav aizturēts, bet kopumā pilsētā vēlēšanas dienas pirmo pusi noritējušas mierīgi.

No rīta pašvaldības policijā tika saņemts zvans par iespējamu balsu pirkšanas gadījumu pie kāda lielveikala, taču pašvaldības policija šo informāciju nodevusi Valsts policijai un nav zināms, vai tā apstiprinājusies.