ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Vēlētāji izdara izvēli vēlēšanās

Edgars Kupčs

2013. gada 1. jūnijs 11:39

9476
FOTO: Vēlētāji izdara izvēli vēlēšanās

«Šoreiz vēlēšanās ir īsta rasola bļoda,» portālam zz.lv saka pie Ozolnieku pašvaldības nama vēlēšanu iecirkņa sastaptais pensionārs Laimonis. Līdzīgi izsakās arī citi vēlētāji Jelgavas novadā, kur ne viens vien pauž vēlmi balsot par atsevišķiem cilvēkiem no dažādiem sarakstiem, nevis par kādu konkrētu partiju. 

Valgundes pagasta iecirknī vēlēšanu novērotāja Egija Grundule, kura pati gan vēl nedrīkst balsot, portālam pastāstīja, ka pirmais vēlētājs pie durvīm bijis jau pirms pulksten septiņiem rītā, taču viņš palicis nebalsojis, jo izrādījies, ka pasei beidzies derīguma termiņš. «Kopumā cilvēki nāk pacilātā noskaņojumā,» atzina novērotāja, piebilstot, ka rīts iecirknī sācies mierīgi un bez pārkāpumiem. 

Pensionētais valgundnieks Gunārs Grēniņš sacīja, ka kopš novadu izveides domnieki attālinājušies no pagastu ļaudīm. «Tagad jau vairs nekādas vietējās varas nav, tādā novadā jēdziens «pašvaldība» ir zaudējis nozīmi, tā drīzāk ir valdība. Ir viens liels novads, bet pagasts zaudējis pārvaldību. Dome tiks ievēlēta, bet nekādas izmaiņas jau nav sagaidāmas,» skeptiski noskaņots G.Grēniņš. Uz jautājumu, kā izdarījis izvēli, viņš atbildēja: «Balsoju par pārmaiņām!»

Valgundes vēlēšanu iecirkņa darbinieki stāstīja, ka vairāki vēlētāji pauduši vēlmi pašvaldību vēlēšanās balsot par atsevišķiem cilvēkiem, nevis partiju sarakstiem, jo labāko domi varētu ievēlēt, paņemot no katra saraksta kādus labākos pārstāvjus. 

Ozolnieku iecirknī sastaptā novērotāja Genoveva Celma, kas līdz ar Domes sastāva maiņu nolēmusi pamest ilggadējo pašvaldības juristes amatu, prognozēja, ka Ozolnieku Domē sagaidāmas «lielas pārmaiņas». Kā zināms, Ozolniekos šoreiz vairs nekandidē novada ilggadējais mērs Māris Ainārs (LZS). «Ir jānāk jaunajiem, tagad laiks viņiem pierādīt sevi. Esmu par to, ka jābūt paaudžu maiņai,» izteicās G.Celma.

Par jaunām vēsmām Ozolniekos balsojusi arī novada iedzīvotāja Sandra. «Jau iepriekšējās vēlēšanās balsoju par pārmaiņām. Deputātos gribas redzēt jaunu paaudzi, lai Domē ienāk jaunas vēsmas,» teica vēlētāja.

Foto: Agris Samcovs