ZZ.lv ARHĪVS

Nākamnedēļ sāks «UVZ Baltija» vagonu rūpnīcas būvniecību Jelgavā

LETA

2013. gada 30. maijs 13:18

1375
Nākamnedēļ sāks «UVZ Baltija» vagonu rūpnīcas būvniecību Jelgavā

Trešdien, 5.jūnijā, svinīgā ceremonijā ar simboliskās kapsulas iemūrēšanu dos startu lielākā Krievijas vagonbūves koncerna «Uralvagonzavod» rūpnīcas būvniecībai Jelgavā - plānots, ka pirmie vagoni no konveijera noripos jau nākamā gada rudenī, biznesa portālu Nozare.lv informēja «UVZ Baltija» valdes priekšsēdētājs Andrejs Sačiks.

Rūpnīca atradīsies bijušās Jelgavas Cukurfabrikas teritorijā, tās būvniecībā un teritorijas labiekārtošanā uzņēmums plāno investēt 14 miljonus latu (20 miljonus eiro). Līdz brīdim, kad rūpnīca varēs reāli sākt piedāvāt saviem sadarbības partneriem pirmos vagonus, vēl jāveic virkne darbu. Paredzēts, ka ražotnes būvniecība noslēgsies 2014.gada rudenī, līdz tam arī Jelgavas pašvaldība apņēmusies sakārtot ar to saistīto infrastruktūru.

«Pēc rūpīgas iespējamo ražošanas vietu, apkārtējās infrastruktūras izpētes, kā arī nekustamo īpašumu tirgus cenu analīzes, mūsuprāt, esam atraduši ideālu būvniecības vietu - Jelgavu. Būtiski ir tas, ka arī pašvaldība ir pretimnākoša un ieinteresēta gan investīciju piesaistē, gan jaunu darba vietu radīšanā,» piebilst Sačiks.

Ar pilnu jaudu vagonbūves rūpnīca sāks darboties 2015.gada sākumā. Ražotnē būvēs un komplektēs dzelzceļa vagonus, kā arī nodrošinās to remontu un apkopi. Gadā plānots uzbūvēt līdz 2000 dažāda veida kravas vagonu.

«Latvijai ir vairākas būtiskas priekšrocības - ģeogrāfiskā dislokācija, likumu sakārtotība, kapitāla drošība, darbaspēka pieejamība un izmaksas. Skatoties uz šo visu kopumā, secinājām, ka Latvija ir tā vieta, kur attīstīt un veidot biznesu un paplašināt darbību Eiropas Savienībā,» skaidro Sačiks.

Uzņēmums «UVZ Baltija» dibināts 2012.gada jūlijā. Tā apmaksātais pamatkapitāls ir pieci miljoni latu.100% «UVZ Baltija» akciju pieder koncerna «Uralvagonzavod» kompānijai «UVZ International S.a.r.l.».