ZZ.lv ARHĪVS

Bibliotēka pagarina fotokonkursu; iespēja vinnēt ceļojumu

www.zz.lv

2013. gada 27. maijs 14:55

304
Bibliotēka pagarina fotokonkursu; iespēja vinnēt ceļojumu

Jelgavas Zinātniskā bibliotēka (JZB) pagarina fotokonkursu «Jelgava toreiz un tagad» līdz 16.jūnijam, lai sniegtu iespēju vēl lielākam interesentu lokam nesteidzīgi iepazīt senās Jelgavas kultūrvēsturiskās vietas un objektus. 

Fotokonkursa uzdevums ir atpazīt vietas vai objektus piecos senās Jelgavas attēlos, nofotografēt tos un atsūtīt mūsdienu fotogrāfiju elektroniskā formā. Veiksmīgākajiem dalībniekiem tiks piešķirtas pārsteiguma balvas, organizatora un atbalstītāju simpātiju balvas, bet pirmo trīs vietu ieguvēji saņems tūrisma firmas dāvanu kartes, informē JZB pārstāve Viktorija Buraka.

Konkursa mērķis ir popularizēt mūsdienu Jelgavas unikalitāti un iepazīt tās pagātni, izmantojot bagātīgos bibliotēku resursus, kā arī rosināt paskatīties uz it kā pierasto no cita skatu punkta.

Katrs dalībnieks aicināts iesūtīt pēc izvēles ne vairāk kā trīs dažādu objektu fotogrāfijas elektroniskā formā. Senās Jelgavas attēli apskatāmi bibliotēkas mājas lapā www.jzb.lv, savukārt iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas portāla Draugiem.lv oficiālajā bibliotēkas lapā, kur balsojuma rezultātā iegūtais punktu skaits noteiks uzvarētājus. 

Darbus var iesūtīt līdz 16.jūnijam uz e-pastu: fotojzb@gmail.com. Lai iesūtītās fotogrāfijas būtu vieglāk pārskatīt, jānorāda senā attēla kārtas numurs, savs telefona numurs, e-pasts, fotogrāfijas datējums un autora vārds, uzvārds vai segvārds. 

Par iesniegto darbu piederību un autortiesību ievērošanu jāatbild pašam iesūtītājam. 

Pēc rezultātu apkopošanas darbi tiks publicēti JZB vietnē www.jzb.lv, bet tikšanās ar autoriem notiks fotokonkursa noslēguma pasākumā bibliotēkas K.Barona zālē. 

Visas iesniegtās fotogrāfijas nonāks JZB īpašumā un turpmāka to izmantošana tiks saskaņota ar autoru.