ZZ.lv ARHĪVS

BMX. Sacensībās Jelgavā startē iesācēji un olimpieši (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 26. maijs 22:43

8659
BMX. Sacensībās Jelgavā startē  iesācēji un olimpieši (ar foto)

Latvijas čempionāta otrais posms, cīņas par «open» sacensību kausiem un Jelgavas atklātais čempionāts – šāda daudzveidība ļāva divu dienu startos Zemgales Olimpiskā centra BMX trasē vienkopus sastapties iesācējiem, jauniešu vecuma censoņiem un jau pieredzējušiem olimpiešiem. Līdzjutēju un atbalstītāju netrūka nevienam.

Sestdien Latvijas čempionātā dažādās vecuma grupās startēja 265 sportisti – pārstāvji no 12 Latvijas klubiem, sāncenši no trim Lietuvas klubiem, Baltkrievijas, Krievijas un Igaunijas. No mājinieku kluba «Mītavas kumeļi» vietu uz pjedestāla otrā pakāpiena iekaroja jaunākās (B5–6) grupas pārstāvis Rodrigo Antulis, attiecīgi sudraba un zelta medaļas arī krūzeru braucējiem Jānim Kuļikovskim (C 12+) un Alvim Lānso (C 30+).

Svētdien 125 dalībniekus pulcēja «open» kausi, kur no mūsējiem astoņgadīgu un jaunāku sportistu grupā uzvarēja Marks Cimermanis, 11 – 13 gadu grupā otrā finišēja Vanesa Buldinska. Spēcīgākajā PRO (17+) grupā savukārt uzvaru izcīnīja kluba «Rīgas favorīts/RRS» pārstāvis jelgavnieks Kristaps Vinters. 

Visbeidzot vairāk nekā 180 braucēju bija gatavi sīvām cīņām par Jelgavas atklātā čempionāta kausiem, diplomiem un balvām. Kad pēc priekšbraucieniem, ceturtdaļ- un pusfināliem paši labākie izgāja uz starta finālā, arī saule izlīda no mākoņiem sveikt jaunos pilsētas čempionus un medaļniekus. No «Mītavas kumeļu» meitenēm 10 gadu grupā trešajā vietā Paula Zavinska, 11–14 gadu grupā pirmajā vietā Vanesa Buldinska. Krūzeru 12+ un 30+ grupā otrajā vietā R.Buldinskis un A.Lānso. 5–6 gadu grupā otrais Reinārs Pavlovs, trešais Martins Ints Valainis. Astoņgadīgo grupā otrais M.Cimermanis. Trīspadsmitgadīgo grupā otrais Roberts Dancis, starp četrpadsmitgadīgajiem trešais ātrākais – Emīls Jekševics.

Prestižajā «PRO Open» grupā, kur ar elites braucējiem konkurēja arī junioru vecuma «Mītavas kumeļu» pārstāvis Kristens Krīgers, jelgavnieks ieņēma vietu tūlīt aiz goda pjedestāla, respektējot titulēto valmieriešu Edžus Treimaņa (pirmā vieta), Riharda Veides (otrā) un arī novadnieka K.Vintera (trešā) meistarību.

Foto: Agris Samcovs, Maija Laizāne