ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Pēc piecu gadu pauzes Jelgavas pils pagalmā viesi no Latvijas Nacionālās operas

Uldis Veilands

2013. gada 25. maijs 09:47

14325
FOTO: Pēc piecu gadu pauzes Jelgavas pils pagalmā viesi no Latvijas Nacionālās operas

Diriģenta Aigara Meri vadībā Jelgavas pils pagalmā piektdienas vakarā Pilsētas svētkos klausītājus priecēja Latvijas Nacionālās operas kora, orķestra un solistu koncerts. Iepriekšējo, Jelgavas pils 270 gadu jubilejai veltīto populārās opermūzikas kokteili Rastrelli projektētās ēkas pagalmā daudzi joprojām atceras kā mākslinieciski un emocionāli augstvērtīgāko 2008.gada Pilsētas svētku notikumu. Nu, pils 275 gadu jubilejā, tradīciju izdevies atjaunot.

Šoreiz gan krietni modernākos ritmos – no Doniceti asprātīgās XIX gadsimta operas «Mīlas dzēriens» koncerta turpinājums aizveda līdz XX gadsimta ASV lielpilsētai Gēršvina operā «Porgijs un Besa» un Maskavas mikrorajonam «Čerjomuški» Šostakoviča padomju laika operetē. Noslēgumā – visu laiku populārākās zviedru popgrupas «ABBA» dalībnieku radītā mūzikla «Šahs» skaņas.

Kad ar Latvijas Nacionālās operas kora un orķestra, solistu Ingas Šļubovskas, Ilonas Bageles, Andra Lapiņa, Samsona Izjumova, Viestura Jansona (kurš piedalījās arī 2008.gada koncertā!), kā arī «ne opernieku» Ievas Kerēvicas, Aijas Vītoliņas un Andra Ērgļa palīdzību bija pabūts dažādās valstīs un mūzikas stilos, desertam koncerta šarmantā vadītāja Liene Jakovļeva vēl pieteica Raimonda Paula un Artura Maskata tēmu «Teātris».

Paldies koncerta «No operas līdz mūziklam» mākslinieciskajam vadītājam Aigaram Meri par kārtējo (parēķiniet – iepriekšējais vērienīgais projekts ar kori «Spīgo» un Jelgavas kamerorķestri izskanēja pirms piecām dienām – 19.maijā!) jelgavniekiem sagādāto muzikālo baudījumu. Gaidīsim nākamo.

Foto: Agris Samcovs