ZZ.lv ARHĪVS

Uzvaras parku pirmie pieskandina «Dramas» aktieri un «Lauku muzikanti» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 25. maijs 09:31

16390
Uzvaras parku pirmie pieskandina «Dramas» aktieri un «Lauku muzikanti» (ar foto)

Pēc tradicionālā Pilsētas svētku gājiena, kas šoreiz netradicionāli savu virzību sāka pa Svētes un Mātera ielu, gan dalībnieki, gan atbalstītāji pamazām pulcējās Uzvaras parkā, kur pirmos svētku viesus uz «Satikšanos Jelgavā» aicināja Latvijas Nacionālā teātra dziedošo aktieru ansamblis «Drama».

Dziedošo aktieru ansamblis «Drama» jeb Dita Lūriņa, Karina Tatarinova, Mārtiņš Egliens un Mārcis Maņjakovs šādā sastāvā un Latvijas Nacionālā teātra (LNT) muzikālās daļas vadītāja komponista Valda Zilvera virsvadībā muzicē jau krietnu laika sprīdi, un tas nekas, ka pa šo laiku dažam oficiālais statuss jau mainījies, piemēram, K.Tatarinovu vairs oficiālajā LNT aktieru sarakstā nesameklēt – dziedātprieks un varēšana, kā izrādās, nav mazinājušies.

Kā jau aktieru ansamblis, «Drama» nemēģināja pārsteigt ar augstu vokālo meistarību, lai gan daudziem, kuri šai jomā skolojušies jau kopš bērnības, nepārmetīsi muzikālo pamatzināšanu trūkumu. Galvenais – prasme ar dziedāto vārdu uzrunāt klausītāju, kas lielākoties arī izdevās. Šādā pasākumā arī grūti gaidīt, ka vairums skatītāju, atnākuši svinēt svētkus, pilnā mērā koncentrēsies uz skatuves notiekošajam. Daļa ar nepacietību gaidīja zaļumballi un «Lauku muzikantus», izmantojot izdevību līdz pulksten 22 oficiāli iekļūt parkā bez maksas – pēcāk bija jāšķiras no viena lata. Drosmīgākie varēja «izlocīt kājas» jau aktieru priekšnesuma laikā.

Foto: Agris Samcovs