ZZ.lv ARHĪVS

VIDEO: Jelgavas domnieks pašvaldībai pārmet «Saulītes rakaru» iznīcināšanu

Edgars Kupčs

2013. gada 23. maijs 22:59

800
VIDEO: Jelgavas domnieks pašvaldībai pārmet «Saulītes rakaru» iznīcināšanu

Veicot grozījumus Jelgavas pašvaldības šā gada budžetā, ko sēdē ceturtdien Jelgavas Dome palielināja par 489 754 latiem līdz 46,238 miljoniem latu, tikai vienam deputātam par iecerētajiem papildu tēriņiem radās jautājumi. Deputāts Dainis Liepiņš («Reģionu alianse») līdzīgi kā iepriekšējā sēdē, kad lēma par privātā bērnudārza «Saulītes rakari» iegādi, arī šoreiz pauda bažas, ka pašvaldībai nav skaidru kritēriju iestāžu pārpirkšanai, bet «Saulītes rakari» ar lēmumu tiekot iznīcināti. 

Deputāts D.Liepiņš jautāja, vai izvērtēta lietderība, kāpēc Jelgavas pašvaldība nepērk dīkā stāvošo Jāņa ielas bērnudārzu, kas tirgū izlikts par aptuveni 110 tūkstošiem latu ar vietām 280 bērniem, bet gan finanšu grūtībās nonākušās Ilzes Tomašūnas iestādi Skautu ielā 110 bērniem par 81 tūkstoti latu. «Šim bērnudārzam draudēja slēgšana, tas atrodas Pārlielupē, lai saglabātu vietas, un ir daudz labākā stāvoklī nekā bērnudārzs Jāņa ielā, kas jau ļoti ilgstoši netiek apdzīvots un kur ir vajadzīgi ļoti lieli līdzekļi, lai to atjaunotu,» argumentēja pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne. Tādēļ pēc izvērtējuma, ko veikuši gan pašvaldības speciālisti, gan kāda neatkarīga vērtētāju firma, «šī summa un pārējie kritēriji tika atzīti par pozitīviem».

«Jūs patiesībā iznīcinājāt bērnudārzu, nevis palīdzējāt saglābt,» apgalvoja D.Liepiņš un jautāja, kādēļ līdzīgi kā šoreiz pašvaldība nav rīkojusies arī citos gadījumos, kad finanšu un pastāvēšanas problēmas radušās citiem privātajiem bērnudārziem. «Pašvaldība neiznīcināja bērnudārzu, bet palīdzēja to saglābt. Par bērnudārza darbību atbildīga īpašniece, kas novedusi šo situāciju līdz tādai, kāda tā ir šobrīd,» teica I.Škutāne. 

Neatbildēts palika deputāta jautājums, kādi pēc būtības ir kritēriji, pēc kuriem pašvaldība lemj pārpirkt bērnudārzus, jo Skautu ielas iestāde esot tālāk un tai ir grūtākas piekļūšanas iespējas. D.Liepiņš arī gribēja zināt, vai pašvaldība pārpirks arī citus strādājošus bērnudārzus, kas nonākuši grūtībās. «Nevienam citam bērnudārzam nav tik lielas kredītsaistības, kas radītu bažas par to saimniecisko darbību,» I.Škutāne skaidroja, ka nav domāts pirkt vēl kādu privāto iestādi. Jāņa ielas bērnudārzs savulaik neesot pirkts, jo izvērtēts, ka Ganību ielas pamesto ēku pirkt ir izdevīgāk. 

Video: Agris Samcovs