ZZ.lv ARHĪVS

Rīt jelgavniekus gaida uz debatēm «Izvēlies nākotni!»

www.zz.lv

2013. gada 21. maijs 14:25

2936
Rīt jelgavniekus gaida uz debatēm «Izvēlies nākotni!»

Trešdien pulksten 21.20 notiks nākamās priekšvēlēšanu diskusiju cikla «Izvēlies nākotni!» debates ar skatītāju piedalīšanos. Tiešraidē no Jelgavas Valsts ģimnāzijas būs skatāmas deviņu Jelgavas Domes vēlēšanām pieteikto sarakstu kandidātu priekšvēlēšanu diskusijas.

Plānots, ka diskusijā piedalīsies Roberts Egle no Latvijas Atdzimšanas partijas, «Vienotības» pārstāvis Aigars Rublis, Zaļo un Zemnieku savienības saraksta līderis Andris Rāviņš, Ivars Jakovels no «Saskaņas centra», Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas pārstāvis Aivis Biķernieks, Reformu partijas saraksta līderis Mārtiņš Vadzis, Jurijs Strods no Nacionālās apvienības ««Visu Latvijai!»-Tēvzemei un brīvībai/LNNK», partijas «Alternative» pārstāve Aiva Freimane un Dainis Liepiņš no «Reģionu alianses».

Jelgavā  pretendenti uz Domi diskutēs par vietējo uzņēmēju konkurenci un protekcionismu, sabiedriskā transporta risinājumiem un atbildēs uz būtiskākajiem jautājumiem no žurnālistu iepriekš veiktas anketēšanas.

Sešas diskusijas «Izvēlies nākotni!» ar skatītāju piedalīšanos aptver visus vēlēšanu apgabalus - Zemgali, Kurzemi, Vidzemi, Latgali un Rīgu. Katrā vēlēšanu apgabalā par diskusijas vietu ir izraudzīta pilsēta ar lielāko iedzīvotāju skaitu.

Diskusiju vadīs Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re:Baltica» vadītāja, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Inga Spriņģe un LTV žurnālists, debašu raidījuma «Sastrēgumstunda» vadītājs Gundars Rēders.

Visas priekšvēlēšanu diskusijas vienlaikus ar tiešraidi LTV 1.kanālā pārraidīs arī LTV 7.kanāls, sinhroni tulkojot krievu valodā un pārraidot diskusiju ar surdotulkojumu. Tās būs skatāmas arī LTV interneta portālā www.ltv.lv, informē Latvijas Televīzija.

Skatītāji Jelgavas Valsts ģimnāzijā aicināti pulcēties no pulksten 20.30 līdz 21, tiešraides sākums 21.20.