ZZ.lv ARHĪVS

Kristens Krīgers uz pjedestāla Veiterštatē

Maija Laizāne

2013. gada 20. maijs 15:45

128
Kristens Krīgers uz pjedestāla Veiterštatē

Jelgavnieks Kristens Krīgers izcīnījis sudraba un bronzas medaļas junioru konkurencē Eiropas čempionāta piektā un sestā posma sacensībās Vācijas pilsētā Veiterštatē, pakāpjoties uz ceturto vietu čempionāta sešu posmu kopvērtējumā.

Līdz šim sezonas labākais rezultāts Kristenam bija ceturtā vieta čempionāta trešajā posmā Čehijā, tomēr četru posmu kopvērtējumā viņš ierindojās augstajā piektajā vietā.

«Šoreiz paveicās gan ar laikapstākļiem, gan sportiskā ziņā,» Kristens stāsta, ka vējš un lietus, kas radījis raizes iebraukšanas dienā, pierimis jau piektdien treniņu laikā un atgriezies tikai tad, kad sacensības jau bija garām.

Pirmajā dienā, čempionāta piektajā posmā, jelgavnieks izcīnīja sudraba medaļu, apsteidzot visus četrus braucējus, kas kopvērtējumā atradās pirms viņa. Sestajā posmā svētdien Kristenam bronzas medaļa, un sešu posmu kopvērtējumā sportists jau pakāpies par vietu augstāk.

«Nākamie posmi būs pēc nedēļas Zviedrijā, pēc tam divi Rīgā, bet šīs nedēļas nogalē startēšu Jelgavā,» tuvākos plānus atklāj sportists, kas šogad mācās un pārsvarā trenējas Valmierā, bet Latvijas mēroga sacensībās joprojām pārstāv klubu «Mītavas kumeļi».