ZZ.lv ARHĪVS

Bokss. Jelgavnieki pārbauda spēkus pirms Latvijas Jaunatnes olimpiādes (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 19. maijs 13:57

7224
Bokss. Jelgavnieki pārbauda spēkus pirms Latvijas Jaunatnes olimpiādes (ar foto)

Ap 70 bokseru no Rīgas, Liepājas, Olaines, Bauskas un četriem Jelgavas klubiem samēroja spēkus kluba «Jelgavas rings» rīkotajās atklātajās sacensībās. Sportisti aizvadīja pa vienai cīņai, un lielākā daļa startējušo mājinieku to noslēdza savā labā. 

No Jelgavas Cīņas sporta veidu centra bokseriem pie uzvaras tika Valērijs Kovšs, Valentīns Kotosovs, Leonīds Gamajunovs, Artjoms Čubanovs un savā pirmajā cīņā – arī Rinārs Rubinskis. Treneris Aleksandrs Knohs uzslavē arī Edmundu Lindermani kas ļoti līdzīgā cīņā zaudēja Eiropas medaļniekam no Olaines Ņikitam Čerkovskim.

No «Jelgavas ringa» trenera Sergeja Soldatenoka audzēkņiem ringā pārāki bija Deins Reinicāns, Ralfs Rube, Elvis Golers, savā pirmajā cīņā Antons Malaks un supersmagajā svarā pieaugušajiem Edgars Ozoliņš. Pa uzvarai un medaļai arī kluba «Madara» bokserim Artūram Bilertam (treneris Aleksandrs Zahārovs) un «Juniora» sportistam Ērikam Mantulam (Anatolijs Červjakovs).

«Atklātā ringa sacensības rīkojam jau otro reizi, un nākamgad tās varētu kļūt pat starptautiskas, iesaistot Lietuvas un Igaunijas bokserus. Šoreiz tā bija arī spēku pārbaude, gatavojoties Latvijas Jaunatnes olimpiādei jūnija sākumā Ventspilī, kur pilsētas bokseru izlases sastāvu pēc sacensību rezultātiem noteiks federācijas reitings. Citu pilsētu kolēģi un sportisti par mūsu turnīra norisi izteicās atzinīgi, nākamnedēļ piedalīsimies līdzīgās sacensībās Liepājā,» atklāj S.Soldatenoks.

Foto: Agris Samcovs