ZZ.lv ARHĪVS

Studentu teātris Muzeju naktī «iegriež Ziedoni» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 19. maijs 08:42

5941
Studentu teātris Muzeju naktī «iegriež Ziedoni» (ar foto)

Ne pirmo reizi Muzeju naktī piedalās Jelgavas Studentu teātris (JST), bet šoreiz režisores Astras Kacenas vadītā trupa bija sagādājusi patīkamu pārsteigumu – uzveduma «Iegriežam Ziedoni» pirmizrādi.

Agrākajos gados Muzeju nakts fanu plūsmai, kas parasti kursē starp Ģ.Eliasa muzeju, Sv.Trīsvienības baznīcas torni un Jelgavas pili, pie JST savdabīgās ēkas J.Čakstes bulvārī 5a gadījās piestāt, ja redzes un dzirdes maņas piesaistīja kādi atraktīvi un asprātīgi aktieru priekšnesumi. Šoreiz bija oficiāli izsludināta Vēsturiskās Mākslas telpas atklāšana. Reklāma pie ieejas durvīm aicināja arī uz izrādi «Iegriežam Ziedoni».

Doma nedaudz uzkavēties, lai pēc tam steigtos uz nākamo pasākumu, tika atbīdīta malā jau pēc pirmajām uzveduma epizodēm. Svaigais skatījums uz Imanta Ziedoņa epifānijām līdz ar brašo, kaut dažkārt ne pārāk precīzo dziedājumu Kārļa muzikāli perfektajā un izjustajā pavadījumā lika noskatīties izrādi līdz galam.

«Tā ir pirmizrāde, veltīta Ziedoņa mēnesim. Gan dabā, gan lielā dzejnieka jubilejā. Muzeju nakts faktiski ir sagadīšanās,» pēc izrādes atzinās režisore Astra Kacena. «Nevaru teikt, ka būtu gribējusi veidot speciālu uzvedumu Imanta Ziedoņa piemiņai, vienkārši kādā brīdī sāku lasīt I.Ziedoņa tekstus, un mani tie uzrunāja, tikai pēc tam attapos, ka ir taču Ziedoņa mēnesis,» tā A.Kacena par jaunās izrādes tapšanu. Nav ko piebilst – uzrunāja arī skatītājus.

Foto: Agris Samcovs