ZZ.lv ARHĪVS

SC ar vēstulēm krievu valodā uzrunā māju vecākos; NĪP noliedz datu došanu vai noplūdi

Edgars Kupčs

2013. gada 18. maijs 10:57

1559
SC ar vēstulēm krievu valodā uzrunā māju vecākos; NĪP noliedz datu došanu vai noplūdi

«No politiskās partijas puses saprotams, ka mērķauditorija ir krievvalodīgie iedzīvotāji, bet konkrēti pret mani izrādīta necieņa, jo vēstuli, lai iegūtu manu un mūsu mājas iedzīvotāju balsis, pat nav pacentušies uzrakstīt valsts valodā,» portālam zz.lv vēsta kādas Jelgavas daudzdzīvokļu mājas vecākais. Līdz ar viņu partija vērsusies pie vairāk nekā simt māju pilnvarotajām personām.

Kā stāsta mājas vecākais, kas gan grib palikt anonīms, viņš 15.maijā saņēmis uz savu dzīvokli adresētu vēstuli (uz vēstules datorrakstā minēts Jelgavas vārds, iela un dzīvokļa numurs, bet nav nekādas citas informācijas), kurai nav bijis nedz sūtītāja vārda un uzvārda, nedz atpakaļadreses un markas.

«Atplēšot vēstuli, pirmkārt konstatēju, ka tā ir krievu valodā, bet tā ir adresēta mājas vecākajam, neminot manu vārdu un uzvārdu. Vēstuli parakstījuši četri «Saskaņas centra» (SC) pārstāvji. «Neesmu apmierināts ar to, ka acīmredzot Jelgavas Nekustamā īpašuma pārvalde (NĪP) ir izmantojusi savā rīcībā esošo informāciju par māju vecākajiem un izmantojusi to politisko partiju mērķu realizācijā,» pauž mājas pārstāvis.

Vēstules sākumā SC vēršas pie mājas vecākā, solot, ka «mūsu spēkos ir pārvērst pilsētu par labāko vietu dzīvošanai», tāpat uzskaitīti citi solīti labumi. Noslēgumā gan SC pārstāvji raksta, ka neaģitējot par kādu konkrētu partiju, vien aicinot, lai mājas vecākais mudina iedzīvotājus piedalīties vēlēšanās un pašiem noteikt pilsētas nākotni.

SC Jelgavas saraksta līderis Ivars Jakovels, kura paraksts līdz ar trim citiem partijas biedriem rotā krievu valodā uzrakstīto vēstuli, neslēpj, ka vērsies pie namu pilnvarotajām personām. «Ir latviešu valodā un atsevišķiem «ļaužiem» ir arī krieviski. Māju vecāko datus lūdzām biedriem, kuru mums ir ap 280 un dzīvo visos Jelgavas mikrorajonos,» skaidro I.Jakovels. Viņš noliedz, ka ziņas būtu ieguvis no NĪP. Kopumā SC esot vērsies pie vairāk nekā simt namu vecākajiem.

Galvenais iemesls, kādēļ uzrunāti tieši māju vecākie, esot vēlme aktivizēt iedzīvotājus, lai tie dotos vēlēt. «Viņi ir vietējie līderi, kas var sekmēt to, lai cilvēki piedalās vēlēšanās. Līdz šim Jelgavas pašvaldības vēlēšanās piedalījušies tikai ap 50 procentu balsstiesīgo iedzīvotāju, mēs gribam, lai neatkarīgi no savas izvēles iet novēlēt, lai demokrātiski nosaka, kas vadīs Jelgavā,» viņš saka. Mājas vecākajam, kam nosūtīta vēstule krieviski, viņš atvainojas. Tā esot «tehniska kļūda».

Arī NĪP valdes loceklis Juris Vidžis noliedz, ka viņa vadītais uzņēmums kādai partijai būtu devis datus par māju vecākajiem. «Trešdien bija māju vecāko sapulce. Tad daži arī rādīja tādas vēstules. Mani tas šokēja, pats biju pārsteigts!» saka J.Vidžis.