ZZ.lv ARHĪVS

UVZ ražotnes zemes iegāde finiša taisnē; pirmo vagonu šogad vēl nebūs

www.zz.lv

2013. gada 17. maijs 14:18

677
UVZ ražotnes zemes iegāde finiša taisnē; pirmo vagonu šogad vēl nebūs

Pirmie Jelgavas ražotnē nokomplektētie vagoni iepriekš solīto šā gada beigu vietā varētu izripot nākamā gada rudenī, šodienas laikrakstā «Zemgales Ziņas» atzīst Krievijas Zinātniski tehniskās korporācijas «UralVagonZavod» (UVZ) meitas uzņēmuma Latvijā akciju sabiedrības «UVZ Baltija» valdes priekšsēdētājs Andrejs Sačiks .

Kad akciju sabiedrība «UVZ Baltija» kravas dzelzceļa vagonu rūpnīcai nepieciešamā zeme kādreizējās Jelgavas cukurfabrikas teritorijā būs ierakstīta Zemesgrāmatā, uzņēmums sola pabeigt projekta piesaisti zemes gabalam un iesniegt pašvaldībā dokumentu paketi būvatļaujas saņemšanai nulles cikla būvdarbu sākšanai. 

«Zemes iegādei nepieciešamie līdzekļi atrodas atsevišķā darījuma kontā, un pēc pirkuma reģistrācijas Zemesgrāmatā darījums būs pabeigts. Tas uzņēmumam ļaus kārtot turpmākās ar rūpnīcas būvniecību saistītās formalitātes. Izskatījām dažādus variantus, bet visdrošākais un tālākā perspektīvā stabilākais, protams, ir rūpnīcas būvniecība uz savā īpašumā esošas zemes – tas mazina iespējamos ierobežojumus un riskus nākotnē,» laikrakstam «Zemgales Ziņas» stāsta A.Sačiks.

Sarunā ar «Ziņām» viņš kliedē aprīlī laikrakstā paustās bažas par sarežģījumiem daudzmiljonu projekta sākšanā. Plašu aprakstu par UVZ plāniem, par kuriem tā vadība pēc pusgada klusēšanas sākusi runāt, lasiet šodienas laikrakstā.