ZZ.lv ARHĪVS

Tamisārs domā par amata atstāšanu futbola klubā «Jelgava»

www.zz.lv

2013. gada 16. maijs 13:23

541
Tamisārs domā par amata atstāšanu futbola klubā «Jelgava»

«Esmu sācis domāt par savu «atbilstību ieņemamam amatam» un apsveru domu par demisijas raksta iesniegšanu FK «Jelgava» valdei,» šodien savā blogā paziņojis futbola kluba «Jelgava» valdes priekšsēdētājs Ainārs Tamisārs.

Vakar FK «Jelgava» saņēma oficiālu vēstuli no kāda potenciālā atbalstītāja un tur teikts: «Diemžēl .... 2013.gada 10.aprīļa Mārketinga komunikācijas projektu komisija ir pieņēmusi lēmumu noraidīt Jūsu piedāvājumu... atbalstīt futbola kluba «Jelgava» treniņu apstākļu uzlabošanai un startiem futbola čempionātos»,» ziņo kluba vadītājs blogā, skaidrojot, ka cerētā summa ir apmēram trešdaļa no plānotā gada budžeta.

Budžeta ieņēmumu daļa daudziem futbola klubiem sastāv no piecām galvenajām daļām: pašvaldības atbalsts, dotācijas un cita veida atbalsts no lieluzņēmumiem un lielorganizācijām pēc pašvaldības «ieteikuma», dotācijas no futbola organizācijām, vietējo uzņēmēju atbalsts un paša futbola kluba saimnieciskās darbības ieņēmumi, blogā apraksta A.Tamisārs, norādot, ka klubam apmēram 75-90 procenti no budžeta ir pirmās divas pozīcijas. «Jelgavā nav izveidojusies veselīga uzņēmējdarbības vide, kurā apgrozošies uzņēmēji ap prieku būtu gatavi atbalstīt lokāla rakstura sociālos projektus, tai skaitā sporta organizācijas, kā arī nav ļoti reāli palielināt ieņēmumus no biļešu, suvenīru un pakalpojumu realizācijas,» apgalvo kluba vadītājs.

«...noteikti negribu (nevaru atļauties) būt tas, kas ir palicis kādam parādā (neizpildījis solījumus),» savas domas par amata atstāšanu pamato A.Tamisārs.

Foto no A.Tamisāra albuma