ZZ.lv ARHĪVS

VIDEO: Ar stāstu palīdzību aicina apceļot Latviju

www.zz.lv

2013. gada 14. maijs 18:58

203
VIDEO: Ar stāstu palīdzību aicina apceļot Latviju

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) šodien Jelgavā sākusi vietējā tūrisma veicināšanas kampaņas «Atklāj Latviju no jauna!» vasaras sezonu un aicina ģimenes ar bērniem šovasar apceļot Latvijas pilsētas un novadus, atklājot atpūtas un izklaides iespējas visai ģimenei.

TAVA šovasar piedāvā jaunumu - īpašu tūrisma maršrutu un objektu karti lieliem un maziem ceļotājiem «Atpūta ģimenei ar bērniem Latvijā», kurā apkopoti 134 apmeklējumu vērti ģimenes tūrisma objekti. Ģimenes kartē iekļauti gan izklaides un aktīvās atpūtas parki, dabas parki un zoodārzi, gan muzeji, darbnīcas un saldumu ražotnes. Karti var lejupielādēt TAVA mājas lapās.

«Turpinot rudenī un ziemā sākto tradīciju, arī pavasara un vasaras posmā Latvijas atklāšana notiks kopā ar labās gribas vēstnešiem, kas video stāstos iepazīstinās ar īpašām Latvijas vietām un aicinās ceļotājus izbaudīt katram gadalaikam piemērotākās un aizraujošākās izklaides un atpūtas iespējas visos Latvijas reģionos un galvaspilsētā. Kampaņas vēstneši, kas ir Latvijā dzīvojoši ārzemnieki vai latvieši, kuri atgriezušies mājās pēc ilgākas prombūtnes, liks paraudzīties citām acīm uz jau zināmām Latvijas vietām. Ceram, ka vēstnešu stāsti kalpos kā iedvesma Latvijas ceļojumu plānošanai šovasar,» stāsta TAVA vadītājs Armands Slokenbergs.

Daina Rutka dzimusi un augusi Dobelē. Studējusi Ventspils augstskolā un specializētas stipendiju programmas ietvaros 14 mēnešus studējusi un strādājusi Vācijā. Video stāstā D.Rutka aicina apceļot Jelgavu un Dobeli.

Kampaņa sākta 2012.gada novembrī ar mērķi aicināt iedzīvotājus gada laikā vairāk apceļot un iepazīt Latviju, ceļot visos gadalaikos. Labas gribas vēstneši video stāstos dalās sajūtās par skaistākajām vietām dažādos Latvijas reģionos – Rīgā, Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Video stāsti ir sadalīti četros posmos, saskaņā ar gadalaikiem un tūrisma produktiem.Kampaņa ilgs līdz 2013. gada rudenim.