ZZ.lv ARHĪVS

Pilsētas svētkos vagonu ražotnes pamatakmens Jelgavā tomēr vēl netiks likts

Edgars Kupčs

2013. gada 14. maijs 15:39

813
Pilsētas svētkos vagonu ražotnes pamatakmens Jelgavā tomēr vēl netiks likts

Pretēji Jelgavas mēra Andra Rāviņa (ZZS) vēl šodienas laikraksta «Diena» intervijā apgalvotajam par Krievijas vagonbūves giganta meitaskompānijas «UVZ Baltija» ražotnes pamatakmens ielikšanu bijušās Jelgavas cukurfabrikas teritorijā 23. maijā, uzņēmuma vadība šodien laikrakstam «Zemgales Ziņas» apgalvo – Jelgavas Pilsētas svētkos iepriekš solītās pamatakmens ielikšanas ceremonijas tomēr nebūs. Pasākums esot atlikts uz jūnija pirmo pusi. 

Portāls zz.lv jau vēstīja, ka 10. maijā uzņēmums «UVZ Baltija» medijiem izsūtīja ielūgumus uz svinīgo ceremoniju par godu lielgabarīta dzelzceļa kravas vagonu rūpnīcas celtniecības sākšanai. Pamatakmens ielikšana bija paredzēta 23. maijā, kas sakrīt ar Jelgavas Pilsētas svētku norisi. Pasākuma laikā bija plānots ierakt kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. «Ceremonijā piedalīsies oficiālie pārstāvji un uzņēmēji ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas,» informēja uzņēmuma biroja administratore Tatjana Mitina, gan neprecizējot dalībnieku vārdus un amatus.

Šodien, sniedzot interviju laikrakstam «Zemgales Ziņas», akciju sabiedrības «UVZ Baltija» valdes priekšsēdētājs Andrejs Sačiks apgalvoja, ka sākotnēji plānotās kapsulas iemūrēšanas ceremonijas šomēnes tomēr nebūs. Pasākums esot atcelts, jo tajā nevarēšot piedalīties Krievijas uzņēmuma vadība. Tās plāni esot mainījušies, jo maija nogalē sasaukta Krievijas valdības ārkārtas sēde, kurā līdz ar Satiksmes un Rūpniecības ministriju vadību esot jāpiedalās arī vagonrūpniecības giganta vadībai.      

Jelgavas Domes preses pārstāve Līga Klismeta apliecina, ka «pamatakmens ielikšanas pasākums ir pārcelts uz jūnija pirmo nedēļu». Par to uzņēmējs šodien esot informējis Jelgavas Domes priekšsēdētāju A.Rāviņu.