ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Jelgavas» fārmklubs izcīna bronzas medaļas LBL 2.divīzijā

www.zz.lv

2013. gada 14. maijs 11:17

443
Basketbols. «Jelgavas» fārmklubs izcīna bronzas medaļas LBL 2.divīzijā

13.maijā Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas bronzas fināla sērijas trešajā spēlē basketbola klubs «Jelgava-2» ar 70:57 uzveica Ventspils Augstskolas komandu un izcīnīja bronzas godalgas.

LBL 2.divīzijas bronzas sērija aizsākās 26.aprīlī, kad jelgavnieki pirmo reizi savā laukumā uzņēma viesus no Ventspils. Mača rezultāts 79:66 liecināja, ka mūsu jaunajai basketbola paaudzei nebūs problēmu arī izbraukuma spēlē. Uzvarētājs šajā sērijā tika noteikts līdz kādas komandas divām uzvarām. Tomēr mājas sienas palīdzēja un Ventspils Augstskolas trenera Andra Gūtmaņa audzēkņi 1.maija spēlē spēja uzvarēt ar 84:72 un pagarināt sēriju, neļaujot jelgavniekiem triumfēt. 

Uz 13.maija spēli ZOC bija ieradies prāvs pulks Jelgavas basketbola fanu, kā arī atbalsta grupa no Ventspils, informē Jelgavas kluba pārstāvis Jānis Tiltiņš.

Jāņa Vītola vadītie jelgavnieki ļoti veiksmīgi iesāka pirmo spēles nogriezni gūstot 15 punktus, savukārt pretiniekiem ļaudami gūt tikai sešus. Otrajā ceturtdaļā otro elpu atrada viesi, kas ceturtdaļu uzvarēja ar 21:15 un spriedze laukumā sāka pieaugt.

Otro puslaiku ar nelielu pārsvaru sekmīgāk aizvadīja mājinieki. Lai arī abas komandas kopumā demonstrēja nekvalitatīvu basketbolu, daudz kļūdoties, tomēr cīņa uz laukuma bija ļoti fiziska un komandas cīnījās par katru laukuma centimetru. Pēdējā ceturtdaļas vidū jelgavnieki jau bija panākuši vairāk nekā 15 punktu pārsvaru un to spēja noturēt, nedaudz samazinot. 

Līdz ar to «Jelgava-2» 2012./2013.gada sezonā LBL-2.divīzijas čempionātā ieguva bronzas godalgas, apliecinot, ka arī regulārajā čempionātā izcīnītā trešā vieta bija pelnīta.

Vakardienas mačā par rezultatīvāko spēlētāju mājinieku rindās kļuva Ivars Grasmanis, kurš guva 18 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem, bet Artūra Ausēja un Kaspara Paegles kontā attiecīgi 16 un 14 punkti. Jāpiemin, ka Artūrs Ausējs bija arī LBL 2.divīzijas absolūti rezultatīvākais spēlētājs, 36 spēlēs vidēji gūstot 23.8 punktus.

Komandas sastāvā šajā sezonā spēlēja: Artūrs Ausējs, Valts Karelis, Armands Gražulis, Kaspars Kalniņš, Edgars Kokins, Emīls Kiziks, Kaspars Neimanis, Roberts Opaļevs, Oskars Liepiņš, Kaspars Paegle, Jēkabs Roziņš, Uvis Strogonovs, Česlavs Mateikovičs, Juris Zakenfelds, Mārtiņš Rugājs, Jānis Bērziņš un Ivars Grasmanis. Galvenais treneris: Jānis Vītols.