ZZ.lv ARHĪVS

Bibliotēka aicina uz tikšanos ar «Jelgava 94» autoru Jāni Joņevu

www.zz.lv

2013. gada 13. maijs 18:04

186
Bibliotēka aicina uz tikšanos ar «Jelgava 94» autoru Jāni Joņevu

15.maijā pulksten 16 Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas (JZB) K.Barona zālē notiks tikšanās ar jaunā romāna «Jelgava 94» autoru jelgavnieku Jāni Joņevu. 

Tā ir unikāla iespēja uzzināt interesantus faktus par jauno rakstnieku un viņa grāmatas saturu, uzdot interesējošos jautājumus, kā arī dalīties ar iespaidiem un saņemt atsauksmes no citiem lasītājiem, aicina JZB pārstāve Viktorija Buraka.

J.Joņevs ir dzimis 1980.gadā, absolvējis Jelgavas Valsts ģimnāziju, studējis Latvijas Kultūras akadēmijā un Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes doktorantūrā. Pašlaik viņš strādā reklāmas jomā. Līdz šim autors sarakstījis dažas lugas, rakstījis recenzijas un nodarbojies ar tulkošanu.

J.Joņevs guvis atzinību ne vien Prozas lasījumos, bet arī izpelnījies balvu no Alternatīvās žūrijas, ko veido LU Humanitāro zinātņu fakultātes baltu filoloģijas bakalaura un maģistra studiju programmas studenti.

Pirmais rakstnieka romāns «Jelgava 94» nāca klajā martā, izraisot lielu interesi lasītāju vidū un radot garas rindas grāmatnīcās un bibliotēkās. 

Grāmatas sižeta līniju veido pusaudžu dzīve pagājušā gadsimta 90.gados, kuri sevis un atšķirīgā meklējumos pievēršas tā saucamajai alternatīvajai kultūrai. Jaunības maksimālismā viņi cenšas nostāties pret pasauli, nekļūt tādi kā visi. 

Romānā aprakstītā vide liekas drūma, arī cilvēki te citādāki – sapņotāji, mākslinieki. Šāds autora skatījuma sniegums lasītājiem liek vairāk darbināt iztēli, lai būtu ko apbrīnot, arī tepat, Zemgales līdzenumā. 

Izdevuma lasīšanai var pieteikties Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas abonementā un tās filiālēs.