ZZ.lv ARHĪVS

Spīdmintons. Jelgavnieku kausus aizved viesi (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 13. maijs 12:10

3819
Spīdmintons. Jelgavnieku kausus aizved viesi (ar foto)

Jelgavas Sporta servisa centra kausa izcīņā Mātera ielas hallē piedalījās 26 sportisti – līdz ar mājiniekiem arī pārstāvji no galvaspilsētas un citām Latvijas malām. Trofejas izcīnīja Santa Paegle no Brenguļiem un Arialds Auželis no Skaistkalnes.

«Rakete līdzīga kā skvošam, bumbiņa kā badmintonā, tikai smagāka, tāpēc arī tās lidojums ātrāks – pat līdz 300 kilometriem stundā. Tīkla nav, bet ir 12,8 metru attālums starp diviem 5,5 metru laukumiem, kurā darbojas spēlētājs un jātrāpa bumbiņa,» spēles pamata priekšnoteikumus skaidro jelgavnieks Mārtiņš Žogots – spīdmintonists ar jau divarpus gadu stāžu un sacensību rīkotājs. Kā stāsta Mārtiņš, Latvijā organizēto spēlētāju pulciņš vēl neliels un šie ir trešie oficiālie mači, bet, piemēram, Vācijā spīdmintons esot atrodams pat skolu programmās. Sets ilgst līdz 16 punktiem, spēle – līdz divu setu uzvarai. 

«Fiziskā slodze sanāk krietna,» pēc pirmā mača apliecināja sacensību debitants Andis Zeidmanis. Mājinieki šoreiz palika ārpus uzvarētāju trijnieka, taču M.Žogots par vērtīgu atzīst arī pašu spēles popularizēšanas iespēju un cer, ka Jelgavā varētu izveidoties arī pastāvīga treniņgrupa (tālrunis interesentiem 29822554). 

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com