ZZ.lv ARHĪVS

Volejbols. LLU studentēm – universiādes sudrabs (ar foto)

Maija Laizāne

2013. gada 12. maijs 18:52

6451
Volejbols. LLU studentēm – universiādes sudrabs (ar foto)

LLU studentes, šodien valsts augstskolu sacensību jeb universiādes volejbola turnīra finālspēlē piekāpjoties Latvijas Universitātes komandai, atstāja zeltu sāncensēm, pašas «samierinoties» ar sudraba medaļām.

Latvijas universiādes volejbola turnīrs divas dienas norisinājās Jelgavā – LLU Sporta namā un Zemgales Olimpiskajā centrā. Pēc sestdienas priekšsacīkstēm šodien notika izšķirošās cīņas par medaļām. Apakšgrupas pirmās vietas ieguvējas jelgavnieces pusfinālā pieveica Rīgas Tehniskās universitātes komandu, bet finālā atzina LU vienības pārākumu. Treneres Marinas Cīrules vadībā sudraba medaļas nopelnīja Annija Rēdele, Rūta Paužole, Kristīne Dzierkale, Eva Rozīte-Ņikitina, Marta Ozoliņa, Mārīte Šketika, Aīda Vanaga, Dita Lagzdkalne un Santa Emsiņa.

Priekšsacīkstes bez zaudējumiem aizvadīja arī LLU studenti, pieveicot pat nākamos zelta medaļu īpašniekus daugavpiliešus. Izslēgšanas spēlēs gan šodien pietrūka veiksmes: pusfinālā zaudējums Rīgas Tehniskās universitātes komandai un cīņā par bronzas medaļām – arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijai. LLU krāsas aizstāvēja Mikus Valters, Lauris Svars, Jānis Stalidzāns, Aigars Eglītis, Aleksandrs Jefimovs, Uldis Cirsis, Jānis Linde, Rūdolfs Milzarājs, Jānis Gabrānovs, Aivis Āboliņš, Normunds Aģis un Rīmonds Dzenis.

Turnīrā piedalījās sešas sieviešu un septiņas vīriešu komandas, turklāt LLU Sporta kluba vadītāja Zilvija Poča uzsver, ka augstskolu vienības ir spēkos ļoti līdzīgas. Teikto apliecināja arī spēļu tiesnesis Jānis Rihards, kuram ilggadējā arbitra praksē pirmoreiz nācies pieredzēt tādu rezultātu kā DU un LU mača otrajā setā, kas noslēdzās ar 38:36. 

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com