ZZ.lv ARHĪVS

«Gada lielģimene 2013» - Ozolu ģimene no Jelgavas

LETA

2013. gada 12. maijs 15:36

1789
«Gada lielģimene 2013» - Ozolu ģimene no Jelgavas

Vakar, sagaidot Starptautisko ģimenes un Mātes dienu, Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisinājās Lielo ģimeņu diena, kurā «Gada lielģimenes 2013» titulu ieguva jelgavnieku Ozolu ģimene, kas ir astotā bērniņa gaidībās, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

«Mēs esam patiesi pārsteigti par balvu, jo nupat bijām uzzinājuši, ka esam nominēti titulam. Lai arī šodien neesam pilnā sastāvā, šī mums bija iespēja atbraukt uz zooloģisko dārzu. Šī balva palīdzēs mums īstenot senu sapni - iegādāties klavieres, jo bērni šī instrumenta spēli apgūst mūzikas skolā. Izglītošanās mums ir ļoti svarīga,» stāsta Ozolu ģimene.

Pieteicējs Jānis Krasts Ozolu ģimeni raksturo kā jauku, aktīvu, optimistisku: «Ģimene ir atpazīstama, jo piedalās visos iespējamos pasākumos, turklāt gandrīz visi bērni piedalās dažnedažādos pulciņos - mūzikā, tautas dejās, sportā. Savukārt mamma Baiba ir ieguvusi balvu «Sieviete Latvijai 2012» nominācijā «Sievietei par ģimenes turpināšanu», darbojas Jelgavas kristīgajā māmiņu klubā, dzied katoļu draudzes korī. Abi ar vīru darbojas kustībā «Laulāto tikšanās» un vada saderināto kursus topošajām ģimenēm.»

Titulam «Gada lielģimene 2013» un 500 latu balvai līdz maijam varēja nominēt ikvienu saliedētu, darbu mīlošu un aktīvu Latvijas ģimeni, kurā aug trīs un vairāk bērnu. Titula ieguvēju noteica komisija, kurā darbojas Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētājs, Lielo ģimeņu dienas patronese un «Bigbank» pārstāvji.