ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: «Pavasara kauss» atklāj airēšanas sezonu

Gaitis Grūtups

2013. gada 12. maijs 10:42

7256
FOTO: «Pavasara kauss» atklāj airēšanas sezonu

Divsimt piecdesmit smaiļotāju un kanoe airētāju no visām Latvijas sporta bāzēm, kā arī Lietuvas un Igaunijas sestdien sacentās tradicionālajās sezonas atklāšanas sacensībās «Pavasara kauss», ko rīko klubs «KC». Vīriešu kanoistu sešu kilometru airējumā ar lielu atrāvienu uzvarēja jelgavnieks Gatis Pranks. 

Viņa sīvākais konkurents Dagnis Iļjins no Ventspils šoreiz nestartēja. G.Pranks stāsta, ka viņam ar D.Iļjinu nāksies cīnīties pēc divām nedēļām Brocēnos, kur notiks atlase Eiropas čempionātam. G.Pranks kopā ar kanoisti Elīnu Ēdoli (viņa šajās sacensībās uzvarēja divu sieviešu konkurencē) sacensībās piedalījās arī kā jaunie Bērnu jaunatnes sporta skolas (BJSS) treneri. Viņu audzēkņi rādīja savus spēkus jaunākajā grupā divu un četru kilometru distancēs.

Kopā ar vīriem smaiļotāju sešu kilometru airējumā pirmo reizi cīnījās Bērnu jaunatnes sporta skolas audzēknis astoņpadsmitgadīgais Marks Ozolinkēvičs. Viņš nedaudz zaudēja Aleksandra Avdejeva ceļojošās balvas ieguvējam (to saņem labākais Latvijas smaiļotājs) jūrmalniekam Mārtiņam Veispalam un diviem igauņu sportistiem, kas izcīnīja pirmo un otro vietu. Marks pats savu startu vērtē labi un daudz neraizējas par to, ka pieredzējušais M.Veispals pēdējā pagriezienā viņu nepalaida sev garām. Toties otro vietu jauniešu četru kilometru airējumā izcīnīja Marka brālis Fīlips Ozolinkēvičs.

Lieliski sevi parādīja BJSS jaunie kanoisti, kuriem arī bija jāairē četri kilometri. Roberts Legzdiņš uzvarēja zēnu konkurencē, bet Boriss Lonskis un Kārlis Rusmanis bija otrais un trešais jauniešu konkurencē. Trešais starp zēniem – smaiļotājiem bija Roberts Altmanis.

Veterānu divu kilometru airējumā uzvarēja «KC» kluba dalībnieki kanoists Ramiro Grandāns un smaiļotājs Mārcis Laidiņš.  

Gan BJSS, gan klubs «KC» sāk pieņemt jaunus dalībniekus. Pēc treneru atzinuma vēlamais vecums, kad var sākt airēt, ir 12 gadi. «KC» prezidente Ilze Bome piebilst, ka šovasar klubs piedāvā pamācīties airēt arī visu vecumu ūdenstūristiem. 

Foto: Agris Samcovs