ZZ.lv ARHĪVS

Ar koncertu «Iekrāsot pasauli krāsās» atzīmēta «Vēja zirdziņa» 21.dzimšanas diena (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 11. maijs 21:40

8836
Ar koncertu «Iekrāsot pasauli krāsās» atzīmēta «Vēja zirdziņa» 21.dzimšanas diena (ar foto)

Sadarbībā ar scenogrāfi Ilzi Unguri un režisori Kristīni Zotovu tapis koncertzvedums, ko Aldas Skrastiņas vadītais pašvaldības iestādes «Kultūra» bērnu un jauniešu deju kolektīvs «Vēja zirdziņš» sestdien pirmo reizi parādīja uz Jelgavas kultūras nama skatuves. 

«Sākumā ir baltais, un, kā mēs to vēlāk nokrāsojam, tāda arī top attiecīgā lieta, deja un pat visa pasaule,» koncerta ideju skaidro «Vēja zirdziņa» vadītāja Alda Skrastiņa. «Savukārt cik dažāda ir dzīve, tik dažādas ir dejas. Daudzkrāsainas.»

«Vēja zirdziņā» A.Skrastiņa pulcējusi vienkopus 230 Jelgavas un novada bērnus un jauniešus septiņās grupās vecumā no trīs līdz 18 gadiem. Kolektīva dejotāji ir ne tikai daudzu pilsētas pasākumu dalībnieki, bet arī aktīvi koncertē ārpus Jelgavas un Latvijas robežām, gūstot starptautisku atzinību. Dejotāji un viņu ģimenes labprāt vienojas kopīgos labdarības projektos un sabiedriskās aktivitātēs. Kolektīva pastāvēšanas laikā izdejotas neskaitāmas latviešu tautas dejas un iestudēti krāsaini uzvedumi.

«Šopavasar sajūta pat pilnvērtīgāka nekā pirms gada, kad svinējām 20 gadu jubileju,» atzīst «Vēja zirdziņa» dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja. «Varbūt tāpēc, ka sasniegts īstais pilngadības vecums un esam iegājuši trešajā desmitā. Arī sezona mums izdevusies ļoti jauka. Priecājamies par nesenajiem panākumiem Šauļos, kad starptautiskajā deju festivālā «Rīta zvaigzne» nopelnījām divas pirmās vietas.»

Sezonas izskaņa «Vēja zirdziņam» ir aktīvs koncertēšanas laiks – maijā jāpiedalās arī Pilsētas svētkiem veltītā koncertā Uzvaras parkā un mūsdienu deju uzvedumā «Skudras nepadodas» Zemgales Olimpiskajā centrā.

Foto:Agris Samcovs